Gençlerbirliği, Arda Güler'in 'yüzde 20'sine 5 milyon euro istiyor

Arda Güler, sergilediği performansla göz dolduruyor
Arda Güler, sergilediği performansla göz dolduruyor

Fenerbahçe'de son günlerin parlayan yıldızı Arda Güler performansıyla göz dolduruyor. Genç yıldızın sergilediği performans, transferde büyük takımların radarına girdi. Arda'nın altyapısından Gençlerbirliği'nin, gerçekleşecek transferden alacağı yüzde 20'lik payın devri için kapısı çalınıyor.

Fenerbahçe'nin sezona hızlı başlayan genç yıldız Arda, sergilediği performansla sarı-lacivertli taraftarların gözbebeği olurken, oyuncunun bir sonraki transferinden pay alacak olan Gençlerbirliği'nin yüzünü güldürüyor.

Akşam'ın yer verdiği haberde; mali sorunları yüzünden transfer yasağıyla karşı karşıya kalan Gençlerbirliği'nin, altyapısından yetiştirdiği Arda Güler'in transferinden alacağı pay için kapısı çalınıyor. Mali kriz içerisinde bulunan Gençlerbirliği'nin bu hakkını ucuz bir fiyata vermek istemiyor.

Arda'nın değeri 30 milyonu bulabilir

Futbol simsarları, Gençlerbirliği'nin Arda'nın bir sonraki transferinden alınacak yüzde 20'lik payı devralmak için 1.5 milyon euroluk teklifte bulundu.Yeni yönetime yapılan teklifler ise 3 milyon euroyu buldu.

Bu teklifleri reddeden yönetim, Arda'nın transferinin30 milyon euroyu bulabileceğini düşünüyor. Bu öngörüsüne göre, Arda'daki payını 5 milyon eurodan aşağı bir fiyata bırakmak istemiyor.

Gençlerbirliği'nin 180 milyon lira borcu var

Gençlerbirliği yönetimi, elde edeceği parayı altyapı yatırımlarına harcayacak. Yönetimim bu parayı borcun ödenmek veya transfer yasağını kaldırmak için kullanmayacak. Bu sezon transfer yapabilmesi için 40 milyon liralık kaynak, başka yollardan karşılanacak.

Kırmızı-siyahlı ekibin halen 180 milyon liralık borcu bulunuyor.