Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İslami Dayanışma Oyunları açılışında konuştu

​Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu
​Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu yıl Konya'nın ev sahipliğinde 5.'si düzenlenecek olan İslami Dayanışma Oyunları'nın açılışında konuştu ''Sporun başkenti olarak sporun evrensel mesajını, Konya'dan tüm dünyaya güçlü bir şekilde haykıracağız. İnşallah hep birlikte şehrimize, Türkiye'mize yaraşır, tüm İslam alemine layık bir şekilde mükemmel bir organizasyonu gerçekleştireceğiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreninde bir konuşma yaptı. Bakan Kasapoğlu, 56 ülkeden 4 binden fazla sporcunun yanı sıra binlerce sporseverin şehre geldiğini ifade ederken, ''Sporun başkenti olarak sporun evrensel mesajını, Konya'dan tüm dünyaya güçlü bir şekilde haykıracağız. İnşallah hep birlikte şehrimize, Türkiye'mize yaraşır, tüm İslam alemine layık bir şekilde mükemmel bir organizasyonu gerçekleştireceğiz. Biliyoruz ki uluslararası spor organizasyonlarının sadece bir sportif etkinlik olmaktan öte, anlamı var. Sporun birleştirici gücü böylesine organizasyonlarda çok daha farklı bir şekilde meydana çıkıyor. Ülkelerimiz arasındaki bağın, ülkelerimiz arasındaki gelişmesine vesile oluyor. Zira bugün yeryüzü barışa ve esenliğe birbirinin hukukunu korumaya hazır'' dedi.

Bakan Kasapoğlu, ülkemizin son 20 yılda ettiği sportif başarılardan sonra, Türkiye'nin sporun her alanında talep gören bir spor ülkesine dönüştüğünü belirtti.

Taha: “İslam ülkeleri arasında önemli bir dayanışma günü"

İslami İş Birliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha da açılış töreninde bir konuşma yaparken, İslam ülkelerinin böyle organizasyonlarda bir araya gelmesinin çok büyük önem taşıdığını söylerken, ''İslam ülkelerinin dayanışması ve bir araya gelmesi, insanların tanışması ve kaynaşması adına bu tür organizasyonlar önemli rol oynamaktadır. Yine aynı şekilde İslam İşbirliği Örgütü üye ülkelerinin gençliği ve sporun ilerlemesine olan bağlılığının bir kanıtı olarak, aynı zamanda çok kültürlülüğü ve kültürler arası diyalogu güçlendirmeye ve İslami coğrafyadaki insanları bir araya getirmek ve İslami değerleri pekiştirmek adına önemli bir adım atmış olduk. Burada 4 bin sporcuyu bir araya getiren Türkiye'yi tebrik ediyor ve İslami dayanışmanın somut bir örneği olması nedeniyle dünyanın en önemli spor etkinlikleri arasında sayıla bu etkinliği düzenlediği için teşekkür ediyorum'' dedi.

Prens Faysal: "Bugün tek bayrak altında daimi kardeşlik için buluştuk"

Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Başkanı ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal söz aldığı konuşmada, ''Bugün bu önemli toplantıda tek bir bayrak altında, daimi kardeşlik, büyük bir hedef etrafında buluşuyoruz. Çünkü İslam'dan daha yüce ve daha barıştan daha güzel bir din yoktur. Çünkü İslam ilk yıllarından itibaren spora özendirmiş, yüzmeye, atıcılığa ve at biniciliğine, insanları desteklemiş ve onları bu sporları yapmalarına bir şekilde rehberlik etmiştir'' diye konuştu.

El-Faysal, Türkiye’nin önemli bir adım attığını belirterek, ''İslami İş Birliği örgütünün desteğiyle ve ona tabi olan müesseselerinde katılımıyla önemli organizasyonlara imza attık. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin de amacı netti.Değeri yüksek ve kardeşlik durumunu destekleyen önemli bir adım atmıştır. Bugün 5'incisi düzenlenen ve 24 farklı branşta olimpiyat oyuncularının da katılımıyla düzenlenen bu buluşmada 54 ülkeden kadın ve erkek sporcular yarışacaktır. Bu büyük buluşmaya katılan her sporcu gerçek rekabetin temiz yüzünü ve sahip olduğu büyük spor değerlerini ortaya koyacaktır" şeklinde konuştu.

Oyunları Cumhurbaşkanı Erdoğan başlattı

Konuşmaların bitiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deklare etmesiyle oyunlar resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''5. İslami Dayanışma spor faaliyetlerini başlatıyorum.Tüm emeği geçenleri, şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun'' dedi.