Gerilim tırmanıyor: Ziyaret etmek istemiyorum

Stephen Curry Donald Trump
Stephen Curry Donald Trump

Golden State Warriors yıldızı Stephen Curry, Donald Trump'ı kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’de 2016-17 sezonunu şampiyon tamamlayan Golden State Warriors ile Amerika Birleşik Devletler Başkanı Donald Trump arasındaki gerginlik tırmanıyor.

Şampiyonların her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Beyaz Saray ziyaretini protesto etmesi beklenen Batı Konferansı temsilcisi, yavaş yavaş rengini belli etmeye başladı. Kulüpten yapılan son açıklamada henüz davet gelmediği belirtilirken, takım sahibi Joe Lacob ise “zamanı geldiğinde düşünürüz” demecini vermişti.

Konuyla ilgili konuşan son isim takımın yıldızı Stephen Curry oldu. Beyaz Saray ziyaretine sıcak bakmadığını birkaç ay önce açık yüreklilikle dile getiren Stephen Curry, duygularının değişmediğini ve hala gitmek istemediğini söyledi.

Stephen Curry, “Bundan birkaç ay önce birisi bu konu hakkında bana fikrimi sormuştu. O zaman için farazi bir soruydu. Şampiyon olursak Beyaz Saray’a gitmek istemeyeceğimi söylemiştim. Duygularım hala aynı, değişmedi” ifadelerini kullandı.

Yıldız oyuncu ayrıca, bunun şahsi bir konu olmadığının da altını çizerek takım olarak başarılarının önüne geçmeyecek bir karar vereceklerini söyledi.

Kaynak: Yahoo Sports