Golden State Warriors seriye devam ediyor

Golden State Warriors Cleveland Cavaliers
Golden State Warriors Cleveland Cavaliers

Golden State Warriors yine farklı kazandı ve seride durumu 2-0 yaptı.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’de play-off serisi ikinci maçında Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers karşı karşıya geldi

Oracle Arena’da oynanan maça hızlı ve arzulu başlayan Cleveland Cavaliers savunma zafiyetlerine çözüm bulamadı ve direksiyona geçen Stephen Curry önderliğindeki Golden State Warriors parkeden 132-113 galip ayrılmayı başardı.

Alınan bu sonucun ardından ilk maçı da rahat kazanan Batı Konferansı temsilcisi seride durumu 2-0’a getirdi. Böylece galibiyet serisi de 14 maça çıkmış oldu.

Mücadeleye istekli başlayan Cleveland Cavaliers, rakibinin dış şutlarına çare bulamayınca boyalı alanda yakaladığı ivmeyi kaybetti ve skor anlamında takibe başladı.

İlk çeyreği 40-34 önde tamamlayan ev sahibi ekip, skor üstünlüğünü ikinci yarıda da korumayı bildi ve soyunma odasına 67-64’lük üstünlükle gitti. İkinci yarıda oyunu daha fazla domine eden Golden State Warriors, maçı da 19 sayı farkla kazanmayı bildi.

Stephen Curry 32 sayı 10 ribaund 11 asistlik trible double performansıyla galibiyetin mimarı olurken, Kevint Durant de 33 sayı ile maçın en skorer ismi olmayı başardı.

Clevend Cavaliers cephesinde ise LeBron James’in 29 sayı 11 ribaund 14 asist 3 top çalma ve 1 blokluk etkileyici performansı mağlubiyete engel olamadı.

Serinin üçüncü maçı Cleveland Cavaliers ev sahipliğinde Quicken Loans Arena’da oynanacak. Karşılaşma 8 Haziran tarihinde Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece sabaha karşı 04:00’da başlayacak.