Gomis'e "maymun" diyen Hakan Hepcan serbest kaldı

Bafetimbi Gomis
Bafetimbi Gomis

Galatasaraylı eski futbolcu Bafetimbi Gomis'e “Maymun” dediği gerekçesiyle hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan beraat etti.

Üç yıl hapis istemiyle yargılandığı hakaret davasına ilişkin olarak Twitter'da açıklama yapan Hakan Hepcan, "Galatasaray kulübünün bana karşı açmış olduğu Gomis davasında az önce beraat aldım" dedi.

“GOMIS’E ÖVGÜ VAR”

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına tarafları avukatları temsil etti. Hepcan'ın avukatı, savunma esnasında şu ifadeleri kullandı:

  • “Gomis, topa düşmanı gibi vuruyordu, gol sevincinde ise hayvan taklidi yapıyordu. Gomis'e hakaret değil aksine övgü vardır. Müvekkilim, kendi takımı Fenerbahçe'ye serzenişte bulunmuştur. Galatasaraylılar olayı köpürtmüştür. 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme' suçunun unsurları oluşmamıştır. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum."

Hakan Hepcan
Hakan Hepcan

Kararın sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan’ın beraati yönünde çıkması sonucunda Hepcan, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

  • "Beni linç edenleri, olmadığım biri gibi göstermeye çalışan sözde hümanistleri ve o dönem arkamda durmayan Fenerbahçe yönetimini unutmayacağım."