Göztepe hem tarihe geçti hem küme düştü

Göztepe küme düştü
Göztepe küme düştü

Süper Lig'in 34. haftasında oynanan maçta Gaziantep FK ile Göztepe 1-1 berabere kaldı. Göztepe bu sonuçla küme düşerken, karşılaşmanın son anlarında yaşananlar ise dünya tarihine geçecek cinstendi.

41 puanla 15. sırada bulunan Gaziantep FK, kümede kalmayı garantilemek için bu maçı kazanmak zorundaydı. 27 puanla 19. sırada bulunan Göztepe ise ligde kalma umutlarını sürdürmek için mutlak galibiyet amaçlıyordu.

0-0 devam eden mücadelenin uzatma dakikalarında 90+2'nci dakikasında Göztepe Jahovic ile öne geçti. Hakem atışı sonrası bulunan golün ardından ev sahibi ekip yoğun şekilde itiraz etti fakat hakemin kararı değişmedi. İşte ne olduysa bundan sonra oldu.

  • Santranın ardından Göztepeli futbolcular hareket etmedi ve Gaziantep FK Figueiredo ile beraberliği sağladı. Göztepe'nin küme düşmek pahasına yaptığı bu hareket kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Beraberlik golünün ardından Gaziantep FK penaltı kazandı. Topun başına Muhammet Demir geçti ve penaltıyı bilerek dışarı attı. Karşılıklı jestlerin ardından maç 1-1 sona erdi ve Göztepe, bitime 4 hafta kala küme düştü.