Griezmann'ın sözleşmesinde ilginç madde: 45 dakikadan fazla oynayamıyor

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann

Atletico Madrid, bu sezon başında eski yıldızı Antoine Griezmann'ı Barcelona'dan 1 yıllığına kiralamıştı. Madrid ekibinin formasıyla şu ana kadar 5 maça çıkan Fransız yıldız, bu karşılaşmalarda 45 dakika bile forma giyemedi. Bunun sebebi ise, Atletico Madrid ile Barcelona arasındaki sözleşmede yer alan çok ilginç bir madde...

2019-20 sezonu başında tam 120 milyon euroya Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan Antoine Griezmann, bordo mavili ekipte beklenen performansı gösteremeyince geçtiğimiz temmuz ayında eski takımına döndü.

Atletico Madrid'in 1 yıllığına kiraladığı 31 yaşındaki futbolcu; La Liga'da 4, Şampiyonlar Ligi'nde ise 1 maçta forma giydi.

  • Griezmann; Getafe ve Villarreal karşısında 28, Valencia karşısında 26, Sociedad karşısında 27 ve Porto karşısında 29 dakika şans buldu.

Neden az oynuyor?

Griezmann'ın Atletico Madrid'de az şans bulmasının sebebi, ATL. Madrid ve Barcelona arasında yapılan sözleşmeye dayanıyor.

Anlaşmaya göre, Atletico Madrid bu sezon maçların yarısında Griezmann'ı en az 45 dakika oynatırsa Barcelona'ya 40 milyon euro ödeyecek. Yıldız futbolcu bu sebeple maçlara sonradan giriyor ve yeteri kadar süre alamıyor.

  • Griezmann, bu sezon çıktığı 5 maçta 3 gol kaydetti.