Redmond, Guardiola ve Beckham ile ne konuştu?

Guardiola ve Redmond
Guardiola ve Redmond

Beşiktaş'ın Southampton'dan yeni transferi Nathan Redmond, bugün Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Siyah beyazlı ekibe transfer sürecinden bahseden İngiliz oyuncu, Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola ve efsane İngiliz futbolcu David Beckham ile diyaloglarını da anlattı.

Beşiktaş'ın İngiltere Premier Lig takımlarından Southampton'dan kadrosuna kattığı Nathan Redmond, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Siyah beyazlı ekibe transfer sürecinden bahseden Redmond, "İngiltere'den bazı teklifler vardı. Beşiktaş'ın da ilgisi vardı. Hocayla, Dele Alli ile konuştuktan, buranın bana ilgisi de hoşuma gittikten sonra yeni bir maceraya atılmaya karar verdim. Bana gelen her teklifi anlatsam bu toplantı burada bitmez." dedi.

Nathan Redmond (Başakşehir maçı)
Nathan Redmond (Başakşehir maçı)

Süper Lig'i nasıl bulduğu sorusunu da yanıtlandıran 28 yaşındaki futbolcu, "Beklentilerimden çok daha iyi burası. Tesis ortamı, sahalar, stadımızın atmosferi çok iyi. Bizim stadımızdaki atmosfer İngiltere'dekine benzer. Oyun temposu anlamında Premier Lig'den daha düşük olduğunu söyleyebilirim. İngiltere'de maçların nasıl geçtiğini anlamayabiliyorsunuz çünkü tempo çok hızlı. Belki Süper Lig'de oyun temposunun daha ağır olduğunu söyleyebilirim. İngiltere gibi bir yerden geldikten sonra burada tabii ki bir fark oluşturuyor benim için. İngiltere'de de oyuncu bazen hakemi aldatmaya yönelik fauller almaya çalışıyorlar ama hakemler buna inanmadıkları için oyun devam ediyor. Türkiye'de bazen kolay fauller veriliyor. Bu da oyunun akışını zedeliyor ama biz şampiyonluğa oynayan bir takımız. Rakiplerimiz de bizden puan almak için oyunu yavaşlatmaya, baskımızı hafifletmek için bir takım durumlara girebiliyorlar. Bununla da mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Redmond, Guardiola ile ne konuştu?

Redmond, Southampton'da oynadığı dönemde Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola ile yaşadığı diyaloğu da anlattı.

  • Redmond ve Guardiola
  • "O maçta çok iyi bir performans göstermemiştim. Önceki sezon buna rağmen iki maçta da Manchester City'ye karşı çok iyi oynayıp bir gol atmıştım. O da bana önceki sezona göre performansımın neden düştüğünü sordu. Ben de yeni hocayla defansif oynadığımızı söylemiştim. Benim ne kadar iyi oyuncu olduğumu söyleyip iltifatlarda bulundu. Konuşmanın genel konusu önceki sezon oynanan maçlarla o sezonun kıyaslamasıydı."

Beckham, Redmond'a ne söyledi?

Dünyaca ünlü İngiliz eski futbolcu David Beckham ile de konuştuğunu aktaran Nathan Redmond, "Kendisi İtalya'da, İspanya'da, İngiltere'de futbol oynadı. Kariyerinin en güzel zamanlarının İngiltere dışında olduğu zamanları söyledi. Burası ile ilgili tavsiye olarak da Vodafone Park'ın çok farklı bir atmosfere sahip olduğu için burayı iyi değerlendirmem gerektiğini, buradan keyif almam gerektiğini söyledi" dedi.