GZT Giresunspor şaha kalktı

GZT Giresunspor, Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş'ı deplasmanda 4-0 mağlup etti.
GZT Giresunspor, Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş'ı deplasmanda 4-0 mağlup etti.

44 yıl sonra Süper Lig’e yükselen GZT Giresunspor, şanssız bir fikstür çekmiş ve ligin ilk 7 haftasında galibiyet alamamıştı. Yeşil beyazlılar son 7 hafta ise yükselişe geçti.

GZT Giresunspor, 44 yıl sonra çıktığı Süper Lig’de ilk golünü 6. hafta atmış, ilk galibiyetini ise 8. hafta almıştı. Sezona 2-0’lık Galatasaray mağlubiyetiyle başlayan yeşil-beyazlılar, sonrasında sırayla Kasımpaşa,Trabzonspor ve Alanyaspor’a mağlup oldu. İlk puanını 5. hafta evinde Konyaspor’a karşı 0-0’lık sonuçla alan GZT Giresunspor, 6. hafta ilk golünü attığı Fenerbahçe’ye 2-1 kaybetti.

7. hafta Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Çotanaklar, ilk galibiyetini 8. hafta Göztepe’ye karşı 1-0’lık sonuçla aldı. Ardından Çaykur Rizespor’u da 2-0 mağlup ederek üst üste 2. kez kazandı. Sonrasında Gaziantep FK ile berabere kalıp Antalyaspor’a kaybeden GZT Giresunspor, son iki maçta Yeni Malatyaspor’u ve Beşiktaş’ı yenmeyi başardı. Özellikle Vodafone Park’taki 4-0’lık Beşiktaş galibiyeti, ulusal basında geniş yer buldu ve Sergen Yalçın’ı istifanın eşiğine getirdi.

Rakip Karagümrük

GZT Giresunspor, Süper Lig’in 15. haftasında Fatih Karagümrük’ü konuk edecek. Son maçta Trabzonspor’a 2-0 mağlup olan İstanbul temsilcisi, ligin en iyi futbol oynayan takımlarından biri olarak görülüyor. Temsilcimiz, zorlu rakibini mağlup ederek galibiyet serisini 3 maça çıkarmayı hedefliyor.

GZT Giresunspor – Fatih Karagümrük maçı, 5 Aralık Pazar günü 16.00’da başlayacak.