GZT Giresunspor'un yıldızı Chiquinho: "Bu şehir tam bana göre"

Chiquinho, kulübün YouTube kanalına konuk oldu
Chiquinho, kulübün YouTube kanalına konuk oldu

GZT Giresunspor’un devre arasında kadrosuna kattığı yıldız futbolcu Chiquinho, şehri ve takımı çok sevdiğini, kısa sürede adapte olduğunu belirterek, “Burayı çok sevdim. Herkes beni çok iyi karşıladı. İlk günden buranın bir parçası oldum.” dedi.

GZT Giresunspor'un devre arasında Benfica’dan kiraladığı Chiquinho, tam istediği gibi sakin bir şehre geldiğini belirterek, şuan ki hedefinin yeşil beyazlı forma altında başarılı bir sezon geçirmek olduğunu söyledi.

Kulübün resmÎ YouTube kanalına konuk olan Chiquinho, “Çok sakin biriyim. İyi ortam yaratmaya çalışan, herkesle iyi geçinmeye çalışan bir kişiliğe sahibim. Lakabım (Chiquinho) ile ilgili olarak, Portekiz'de bu tarz lakaplar var. Küçükken biraz zayıf, çalımsız ve kısa biriydim. Ailem, arkadaşlarım ve meslektaşlarım bana bu şekilde hitap ediyor. Türkiye'yi çok tanımıyordum ama bu ligde oynayan arkadaşlarımın olduğunu biliyordum.” dedi.

"Buranın bir parçası oldum"

GZT Giresunspor’dan ilk teklif geldiğinde gayet açık ve net olduğunu belirterek sözlerine devam eden yıldız oyuncu, “Portekiz dışında oynamak kolay karar verilecek bir şey değildi. Bazı tereddütlerim vardı açıkçası. Ama profesyonelce düşünmeliydim. Geleceğim için iyi olacağını da düşünerek teklifi kabul ettim. İlk antrenmana çıktığımda gerçekten çok iyi şeyler hissettim. Herkes beni çok iyi karşıladı. İlk günden buranın bir parçası oldum. Takımda benimle aynı dili konuşanlar da var. Benim için iyi oldu. Ayrıca kulüpteki herkes çok yardımcı oldu. İlk öğrendiğim kelime ise 'Teşekkürler' oldu.” cümlelerine yer verdi.

"Statta sansasyonel bir atmosfer vardı"

GZT Giresunspor’un hedefleri doğrultusunda mücadele etmeye devam edeceğini dile getiren Chiquinho, yeşil beyazlı formayla çıktığı ilk maçın ilk dakikasında Fenerbahçe’ye gol attığı için çok mutlu olduğunu ve taraftarların inanılmaz tutkulu olduğunu vurgulayarak, “Burası çok sakin bir şehir. Çok fazla hareketli değil ama hareket alanı fazla. Benim gibiler için çok iyi. Evde vakit geçirmeyi seviyorum. Burayı çok sevdim ve huzurlu bir yer olduğunu söyleyebilirim. Fenerbahçe maçında ilk maçıma çıktım ve ilk dakikada ilk golümü attım. Fenerbahçe gibi takıma ilk golümü atmak güzeldi, kazansaydık daha mutlu olurdum. Stadyum doluydu ve bu çok güzeldi. Sansasyonel bir atmosfer vardı. Fakat şuanda tamamen Kayserispor maçına odaklandık. Taraftarlarımız bizi desteklesinler, hedeflerimiz doğrultusunda mücadele edeceğiz. Birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.