Habib'in galibiyetini ölümsüzleştirdi

Halil Bozkurt, Habib için hazırladığı ahşap levhalar ile basın mensuplarına poz verdi.
Halil Bozkurt, Habib için hazırladığı ahşap levhalar ile basın mensuplarına poz verdi.

Hataylı aşçı Halil Bozkurt, karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında İrlandalı Conor McGregor'u yenen Habib Nurmagomedov'un zaferini, yakma sanatıyla ahşaba yansıttı.

Hataylı aşçı Halil Bozkurt, karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında İrlandalı Conor McGregor'u yenerek şampiyonluk kemerini koruyan Dağıstanlı Habib Nurmagomedov'un başarısını, yakma sanatıyla ahşaba işleyerek tablo yaptı.

Merkez Antakya ilçesinde bir işletmede aşçılık yapan Halil Bozkurt (30), Nurmagomedov ile McGregor arasındaki tartışmadan ve daha sonra yaptıkları maçtan çok etkilendiğini dile getirdi.

Yaklaşık 5 gün süreyle maçın 3 önemli anını ahşap üzerine işleyen Bozkurt, hazırladığı tabloyu basın mensuplarıyla paylaştı.

Halil Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Habib Nurmagomedov'un Müslümanların demir yumruğu olduğunu söyledi.

  • Dünyanın merakla beklediği maçı kendisinin de ilgiyle takip ettiğini ifade eden Bozkurt, ''Habib çok güzel bir maç çıkardı. Bu maç beni oldukça etkiledi. İşletmemde atıl durumda olan tahta parçalarını yakma sanatıyla buluşturarak, o unutulmaz maçı yansıttım. Özellikle Habib'in McGregor'a attığı yumruğu özenle işledim. O maçtan 3 eser ortaya çıktı. Bunları Habib'e hediye etmek istiyorum'' diye konuştu.
Halil Bozkurt'un dövüşçü Habib için hazırladığı ahşap levhalar:
Halil Bozkurt'un dövüşçü Habib için hazırladığı ahşap levhalar: