Hakemden skandal itiraf: Bilerek kırmızı kart göstermedim

​Hakemden skandal itiraf: Bilerek kırmızı kart göstermedim
​Hakemden skandal itiraf: Bilerek kırmızı kart göstermedim

Şu an kariyerini Suudi Arabistan'da devam ettiren Mark Clattenburg, ülkesi İngiltere'yi sarsan bir itirafta bulundu. 2016 yılında yönettiği Chelsea-Tottenham maçında konuk ekip futbolcularına bilerek kırmızı kart çıkarmadığını söyledi.

Premier Lig'de uzun yıllar düdük çaldıktan sonra ilginç bir şekilde Suudi Arabistan'a transfer olan Mark Clattenburg, Leicester City'nin şampiyon olduğu sene ile ilgili İngiltere'yi sarsan bir itirafta bulundu.

2016 yılında Leicester City ile çekişen Tottenham, ligin bitimine 3 hafta kala Chelsea ile deplasmanda karşılaşmış, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada 2-2 berabere kalarak şampiyonluk umutlarını yitirmişti.

Öte yandan bu maç, hakem Clattenburg'un kötü yönetimiyle İngiltere gündeminde yer almıştı. İngiliz hakem 1 yıl sonra bu maçla ilgili gerçeği anlattı.

Chelsea-Tottenham karşılaşmasında konuk ekip Tottenham oyuncularına bilerek kırmızı kart göstermediğini söyleyen tecrübeli hakem, "Eğer kırmızı kart çıkarsaydım Clattenburg, Tottenham'ın şampiyonluğunu çaldı derlerdi" diyerek durumun vehametini gözler önüne serdi.

  • Clattenburg'un yönettiği mücadele 2-2 sonra ermiş, o sezon Leicester City peri masalını gerçekleştirerek şampiyonluğa ulaşmıştı.