Hakemin burnunu ısıran futbolcu konuştu: "Burnu ağzıma geldi"

​Hakemin burnunu ısıran futbolcu konuştu: "Burnu ağzıma geldi"
​Hakemin burnunu ısıran futbolcu konuştu: "Burnu ağzıma geldi"

Trabzon'da oynanan 2. Amatör Küme maçında hakemin burnunu ısırdığı için 4 yıl 6 ay hapis cezası alan Ömer Kuşçu, olayla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da oynanan 2. Amatör Küme müsabakasında hakemin burnunu ısırdığı için hakkında dava açılan ve 4 yıl 6 ay hapis cezası alan amatör futbolcu Ömer Kuşçu söz konusu olayla ilgili konuştu.

İstem dışı bir hareket yaptığını belirten Ömer Kuşçu, yaptığının doğru olmadığını söyledi. 28 yıllık futbol kariyerinde ilk defa kırmızı kart gördüğünü söyleyen 38 yaşındaki futbolcu şöyle konuştu:

  • "Amatör futbol camiasının belki de en centilmen futbolcusu benim. 28 yıl futbol oynadım ve kırmızı kart görmedim. Olayların yaşandığı söz konusu maç gergin geçiyordu. Ben de sürekli hakeme yardımcı olmaya çalışıyordum. Gol attık ben sevinmedim, hakemin yanına giderek, ‘Hocam maçı siz yönetin. Futbolcuların konuşmasına düdük çalmayın’ dedim. Aradan 3 dakika geçti bana kırmızı kart gösterdi. ‘Ne oldu hocam?’ dedim, kafasını bana uzattı. O sırada burnu ağzıma geldi. Ben de o an nasıl olduysa burnunu dişlemişim. Nasıl olduğunun farkında bile değilim."

Yaptıklarından pişman olduğunu ve futbol camiasından özür dilediğini belirten Ömer Kuşçu; "Bütün Trabzon, futbol, hakem camiasından özür diledim. 30 maç ceza verdiler saygı duydum. Mahkeme oldu. Adam öldüren 16 aydan yargılanırken istem dışı yaptığım bir olaydan 54 ay ceza aldım. Nasıl bir yargılama süreci anlamadım. Yaptıklarımdan pişmanım. Benim gibi bir insan olmayacak bir iş yaptı. Normalde hakem kırmızı kartını gösterir bir adım geri atar. Hem kırmızı kart gösterip hem de burnunu ağzıma sokuyor. Hakemin futbolcunun psikolojisini anlaması gerekiyor. Tüm Türkiye’den tekrar özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Cezaya itiraz edeceğini vurgulayan Ömer Kuşçu; "Benim yargılanma sürecim bu olmaması gerekiyor. Hakemin burnunu ısırdım diye 4 yıl 6 ay hapis verdiler. Adam öldürsem, yaralasam anlarım ama böyle bir ceza olmaz." diyerek tepkisini dile getirdi.