Halil Umut Meler yalan mı söylüyor?

Emre Belözoğlu
Emre Belözoğlu

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun, Çaykur Rizespor maçı sonrası Faruk Koca tarafından yumruklanan hakem Halil Umut Meler ile koridordaki görüntüleri ortaya çıktı. Meler, Belözoğlu'nun kendisinden özür dilemediğini belirtmişti.

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, hakem Halil Umut Meler'in saldırıya uğradığı olayla ilgili kendisini suçlamasına yanıt verdi.

Ankaragücü - Rizespor maçında sarı lacivertli kulübün o dönemki başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin yumruklu, tekmeli saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler, olaylardan başkent ekibinin teknik direktörü Emre Belözoğlu'nu sorumlu tuttu.


Meler'in iddialarına yanıt

Meler'in "Emre Belözoğlu planladı, provoke etti. Bana o eylemi yapan kişi, yumruk atan kişi benden ve ailemden yazılı olarak özür dilemesine rağmen Emre Belözoğlu özür dilemedi." iddialarına yanıt verdi.

Açıklananın aksine kendisinden özür dilediğini belirten Belözoğlu, "Olayı duyunca sahaya çıktım ve Halil Umut Meler’e sarıldım. Koridorda da üç kez kendisinden yaşananlardan dolayı özür diledim." dedi.

"Daha sonra kendisini aradım, istirahatte olduğu için yardımcı hakemiyle konuştum. Yardımcı hakemi de bana 'Ben şahidim koridorda yanımıza gelerek bize destek oldunuz. Yerde vuranlara da bağırarak, nerede sizin delikanlılığınız diye tepki gösterdiniz.' dedi.

"Bahsettiği olaydan sonra 14 maçımda hakemlik yaptı"

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, sarı lacivertli takımın bugünkü antrenmanı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"Kendisinin bahsettiği olaydan sonra bugüne kadar 14 maçıma birinci hakemlik yaptı. Hiçbir olayımız olmadı, hiçbir şey yaşanmadı. Biz hayır olan şeyleri hatırlamaya çalışıyoruz, bize kin olarak gelecek olayları unutmaya gayret eden bir insanım. Hayatım boyunca hep aksiyonun içinde anlık kararlar alarak ne yazık ki kötü çocuk oldum. Ben hiç plan yaparak maça çıkmadım. Beni seven veya sevmeyen herkes bilir ki ben kendi işimi kendim hallederim, kimseyi kullanmam. Sayın başkanımız da kimsenin talimatıyla iş yapacak biri değildir."

Görüntüler ortaya çıktı

Yaşanan olayın ardından Emre Belözoğlu'nun koridorda Halil Umut Meler'e eşlik ettiği görüntüler ortaya çıktı.