Hamza Hamzaoğlu'ndan Ndiaye değerlendirmesi: "Galatasaray'ın en iyi transferi"

​Hamza Hamzaoğlu'ndan Ndiaye değerlendirmesi: "Galatasaray'ın en iyi transferi"
​Hamza Hamzaoğlu'ndan Ndiaye değerlendirmesi: "Galatasaray'ın en iyi transferi"

Galatasaray'ın yeni transferlerini yorumlayan Hamza Hamzaoğlu; en iyi transfer olarak Ndiaye'yi işaret ederken, Selçuk İnan ve Melo'yla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın yeni transferi Badou Ndiaye'yi eski hocası Hamza Hamzaoğlu, "Ndiaye Galatasaray'ın bu sezon yaptığı transferlerin arasında en iyisi. Ben Ndiaye'yi tanıdığım için bunu söylüyorum. Diğerlerinin haklarını yemek istemem ama benim düşüncem bu yönde. Galatasaray çok doğru bir karar verdi." ifadeleriyle değerlendirdi.

Bu transfer için Galatasaray'a bilgi verdiğini aktaran Hamzaoğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

"Galatasaray, sezon devam ederken beni aramıştı. Cenk Ergün, benden Ndiaye hakkında bilgi almıştı. O zaman da gerekenleri söylemiştim. Ndiaye, çok çalışkan, dürüst, düzgün ve sahada her şeyini veren bir oyuncu. Futbolu da bilerek oynayan, yorumlayarak oynayan bir oyuncu. Galatasaray'ın şu anda orta saha hattında ihtiyacı olan bir oyuncu."

Parasını çıkartır

"Beni bilirsiniz, büyük rakamlı transferlere karşıyım. Ama doğru yere veriliyorsa, hiçbir şey demem. Ndiaye bu parayı çıkartır. Ben bu bonservis bedellerinin doğru yere verilmesinde sakınca görmüyorum. Ndiaye de doğru bir hamledir. Göreceksiniz Galatasaray bu ödediği rakamın karşılığını fazlasıyla alır ve bu verilen parayı çıkartır. Zamanla bu dediğimi daha iyi anlayacaksınız"

Selçuk'a yakın bir futbolcu

"Ndiaye'nin 8 ya da 10 numara, nerede oynayacağını Tudor bilir. Bu hocanın kararı. Selçuk ile birlikte Ndiaye dinamik, hem top kullanan, hem oyunu yönlendiren, yöneten, hücumu da dönüşümlü olarak destekleyen bir ikili olabilirler. Onların form durumları önemli. Bunun da değerlendirmesini de mutlaka Tudor yapar. 10 numara olarak da oynayabilir. Gol bölgelerine inişleri çok iyidir. Ama o pozisyonda Wesley Sneijder'ın yaptığı işi yapmasını beklememek lazım. Wesley Sneijder ile kıyaslamaya kalkarsanız hem Sneijder'a, hem Ndiaye'ye hem de Galatasaray'a zarar vermiş olursunuz. Selçuk'a yakın bir futbolcu. Selçuk modelinde bir futbolcu. Ama Selçuk'un yerine diye düşünmemek lazım"

Melo yüzünden iki sene heba oldu

"Maalesef hep bir Melo sevdası yüzünden Galatasaray'ın 2 senesi heba oldu. Dünya kadar paralarda heba oldu. Hep bir Melo-Selçuk ikilisi olmaz. Bilal de Galatasaray'da fena işler yapmadı. Selçuk-Ndiaye oynayabilir. Tolga-Ndiaye ikilisi de olur. Üçü bir arada da oynayabilir. Bunu form durumları belirler. Ndiaye Galatasaray için doğru bir seçimdir. Ben hem Ndiaye hem de Galatasaray adına sevindim."