Harry Kane maç başlamadan sarı kart görebilir

Harry Kane
Harry Kane

Katar'da yapılan 2022 Dünya Kupası'nda futbolcuların LGBT+ topluluğuna dayanışma göstermek için tasarlanan 'One Love' kol bandı takma girişimi yasaklanırken, İngiltere kaptanı Harry Kane'in bugün oynanacak İngiltere-İran karşılaşmasına bahsedilen kol bandı ile çıkacağı öne sürüldü. Peki yıldız futbolcu maça 'One Love' kol bandı ile çıkarsa ne olacak?

İngiltere Premier Ligi takımı Tottenham Hotspurs’un yıldız oyuncusu Harry Kane, LGBT+ topluluğuna desteğini göstermek için 2022 Dünya Kupası’nda İngiliz milli takımının kaptanı olarak, 'One Love' kol bandını takmaya karar verdiğini açıklamıştı.

FIFA'nın pazar günü takım yetkilileriyle standart bir toplantı düzenlediği ve kurallar gereği maçlarda ekstra ekipman takılmasına izin verilmediği öğrenildi.

Harry Kane yaptırıma tabi tutulacak mı?

The Telegraph gazetesinde yer alan haberde, Katar'da kol bandı takma sözü veren bazı Avrupa ülkeleri maçlarında, takım kaptanının maç başlar başlamaz ceza görebileceğini belirtti.

  • İddialara göre, bugünkü karşılaşmanın hakemi Raphael Claus, başlama düdüğü öncesi İngiliz futbolcuya sarı kart gösterip, kol bandını çıkartmasını isteyecek.