Barış Alıcı, kardeşi Kerim Alıcı'nın enkazdan nasıl kurtulduğunu anlattı

Barış Alıcı & Kerim Alıcı
Barış Alıcı & Kerim Alıcı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem felaketinde Hatayspor forması giyen Kerim Alıcı ile sportif direktör Taner Savut enkaz altında kaldı. Enkazdan kendi imkanlarıyla çıkmayı başaran Kerim Alıcı'nın kardeşi Barış Alıcı, 25 yaşındaki oyuncunun enkazdan nasıl çıktığını anlattı.

Altınordu altyapısında ikiz kardeşi Barış Alıcı'yla birlikte yetişip 6 yıl profesyonel olarak bu kulüpte forma giydikten sonra önce 2020'de Göztepe'ye, ardından sezon başında Süper Lig temsilcisi Atakaş Hatayspor'a transfer olan 25 yaşındaki Kerim Alıcı da deprem kabusunu yaşadı.

Pazar akşamı Yeni Hatay Stadyumu'nda oynanan Hatayspor - Kasımpaşa maçında ilk 11'de başlayan ve 90 dakika forma giyen futbolcu, aynı gece takım arkadaşlarıyla birlikte saat 04.17'de yaşanan 7.7 şiddetindeki depreme yakalandı.

Üzerine odanın duvarı devrilip kendi imkanlarıyla enkazdan çıkan futbolcunun birçok takım arkadaşı ve hocaları da son anda kurtuldu.

"Duvara yumruk atıp çıkmış"

Kerim Alıcı'nın Samsunspor forması giyen ikiz kardeşi Barış Alıcı, Kerim'in ufak tefek çizik ve kanamalar dışında önemli bir sağlık probleminin olmadığını belirtti.

  • "Gece deprem sırasında Allah'tan uyanıkmış. Deprem anında duvar tam üzerine yıkılırken Allah'tan arada dolap ve masa varmış. Duvar onların üzerine gelmiş. Sonra duvara yumruk atmış ve sağ salim çıkmış. Aynı apartmanda yaşadıkları hocalar ve futbolcular vardı. Onlar da sağ salim çıkmış enkazdan."

Arkadaşları için yardım çağrısı yapan Kerim Alıcı, aramalara ve mesajlara dönemediğini ifade ederek, enkaz altında kalanlar için dua beklediklerini belirtti. 25 yaşındaki futbolcu, sportif direktör Taner Savut'un ise hâlâ enkaz altında olduğunu ve arama kurtarma çalışmaları için yardım gerektiğini bildirdi.