Henri Bienvenu Türkiye'ye döndü

Henri Bienvenu, Hatayspor'a imza attıktan sonra kulübün sosyal medya ekibine poz veriyor.
Henri Bienvenu, Hatayspor'a imza attıktan sonra kulübün sosyal medya ekibine poz veriyor.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Hatayspor, kariyerinde bir dönem Fenerbahçe ve Eskişehirspor forması giyen Henri Bienvenu'yu kadrosuna kattı. Bienvenu, en son Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Orooba’da forma giyiyordu.

Kariyerinde bir dönem Fenerbahçe ve Eskişehirspor forması giyen Henri Bienvenu, Spor Toto 1. Lig takımlarından Hatayspor’a transfer oldu.

Sarı lacivertli ekibin 2011 yılında 4 milyon avro karşılığında Young Boys’tan kadrosuna kattığı Bienvenu, en son Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Orooba’da forma giyiyordu. Hatayspor, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla söz konusu transferi resmen duyurdu.

Hatayspor tarafından yapılan açıklamada, “Henri Bienvenu kampa katıldı. Daha önce Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ve Eskişehirspor’da forma giyen Henri Bienvenu, takımımızla antrenmanlara çıkmak ve sağlık kontrolünden geçmek üzere,Antalya’da konakladığımız Concorde De Luxe Hotel’e saat 01:30 itibariyle giriş yaptı.” ifadelerine yer verildi.

HENRİ BİENVENU KİMDİR?

  • Henri Bienvenu Ntsama (d. 5 Temmuz 1988, Garoua), Kamerunlu futbolcu. Bienvenu profesyonel futbolculuk kariyerine 2004 yılında 17 yaşında Fildişi Sahili Premier Division ekiplerinden Cotonsport Garoua'da başladı. Bienvenu burada 1 sezon oynadıktan sonra, 2006 yılında Tunus Premier League ekiplerinden CA Bizerte'ye geçti. Bienvenu CA Bizerte formasını giydiği 1 sezon boyunca 25 maçta 11 gol attı. Ocak 2008'de de Tunus Premier League ekiplerinden Esperance ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2010 yılında ise İsviçre'nin BSC Young Boys takımına transfer oldu ve burada 49 maçta 21 gol attı. 2011 yaz transfer döneminin sonunda Süper Lig kulüplerinden Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Ayrıca Bienvenu, 2009 yılında Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe ile Young Boys arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0 yenildiği maçtaki tek golü atmıştır. Henri Bienvenu Fenerbahçe'nin ardından sırasıyla; Real Zaragoza, Eskişehirspor, Troyes ve Al-Orooba takımlarının formasını giymiştir.