Hırvatistan - İngiltere maçında 2. Ozan Tufan vakası

Ozan Tufan
Ozan Tufan

Hırvatistan, Dünya Kupası yarı finalinde normal süresi 1-1 berabere biten karşılaşmanın uzatmalarında İngiltere'yi 2-1 mağlup etmeyi başararak tarihinde ilk kez finale çıktı. Hırvatları finale taşıyan golü 109. dakikada Mandzukic bulurken, pozisyonun gelişiminde İngiltere'de savunma oyuncusu Harry Maguire'ın yaptığı hareket ünlü yorumcu Mehmet Demirkol'un dikkatini çekti.

2018 Dünya Kupası yarı finalinde Hırvatistan ile İngiltere karşı karşıya geldi. Luzhniki Stadyumu'nda oynanan müsabakada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 2-1'lik skorla Hırvatlar oldu. İngiltere ise en 1966'da çıkmayı başardığı finalin kapısından döndü. Karşılaşmaya önde başlayan İngilizler, Hırvatların ikinci yarıdaki baskılı oyununa direnemeyince skor 1-1'e geldi. Normal sürenin bu şekilde tamamlanmasıyla uzatmalara gidildi. Uzatmalarda da baskılı oyunun sürdüren Hırvatistan, uzatmaların ikinci yarısında Mandzukic ile golü buldu. Bu pozisyonun gelişiminde ise İngiliz savunma oyuncusu Harry Maguire'ın yaptığı hareket sosyal medya olay oldu.

109. dakikada yaşanan hava topu mücadelesi sonrasında top Mario Mandzukic'in önüne düştü ve tecrübeli forvet yakaladığı pozisyonu affetmedi. Bu sırada İngiliz savunmasında ortaya çıkan bir görüntü gözden kaçmadı.

Golden önce yaşanan hava topu mücadelesi sırasında defans Harry Maguire'ın saçlarını düzeltmesi, ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol'un dikkatini çekti. Ünlü yorumcu İngiliz savunmacıyı Ozan Tufan'a benzetti.

  • EURO 2016 grup karşılaşmasında Hırvatistan karşısında 1-0 mağlup olan Milli Takım'da Modric'in golü öncesinde saçlarını düzelten Ozan Tufan, uzun bir süre spor kamuoyunun eleştirilerinin hedefi olmuştu.