Hırvatistan Faroe zaferiyle Dünya Kupası vizesini garantiledi

Hırvatistan, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Faroe Adaları’nı HNK Rijeka Stadyumu’nda 3-1 mağlup ederek 19 puana ulaştı ve turnuvaya doğrudan katılım hakkı elde etti. Maçta geri düşmesine rağmen oyunu çeviren Hırvatistan, grubunda kalan bir karşılaşması olmasına rağmen bileti erken almayı başardı.
Hırvatistan, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında Rijeka’daki karşılaşmada Faroe Adaları’nı 3-1 yenerek doğrudan Dünya Kupası’na gitme hakkını garantiledi. Karadeniz kıyısındaki şehirde oynanan maç, ev sahibi ekibin geri dönüşüne sahne oldu.
Konuk takım Faroe Adaları, 16. dakikada Turi’nin golüyle öne geçerek Hırvatistan’ı baskı altına aldı. Ancak ev sahibi ekip 23. dakikada Gvardiol’un golüyle durumu eşitledi ve ilk yarı 1-1 tamamlandı. Karşılaşmanın 57. dakikasında Petar Musa, Hırvatistan’ı 2-1 öne geçirerek takımına rahat bir nefes aldırdı. Ardından 70. dakikada Vlasic’in kaydettiği gol skoru 3-1’e taşıdı ve mücadele bu sonuçla sona erdi.
Dünya Kupası bileti kesinleşti
Grubunda bir maçı eksik olmasına rağmen 19 puana ulaşan Hırvatistan, doğrudan Dünya Kupası vizesini garantiledi. Faroe Adaları ise 12 puanda kalarak yarışta geri düştü.