Hırvatistan finale çıktı; Vida'ya talip yağdı

​Hırvatistan finale çıktı; Vida'ya talip yağdı
​Hırvatistan finale çıktı; Vida'ya talip yağdı

Beşiktaş'ın devre arasında renklerine bağladığı Domagoj Vida'ya teklif üstüne teklif alıyor.

2018 Dünya Kupası'nda Hırvatistan Milli Takımı'yla boy gösteren Domagoj Vida birçok kulübün dikkatini çekti. Akşam Gazetesi, Domagoj Vida'ya gelen tekliflerle ilgili siyah-beyazlı kulübün yöneticileriyle görüştü.

“Son derece mutluyuz”

Bu konudaki haberlerin doğru olduğunu belirten yönetim, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: Vida’nın Hırvatistan karşısındaki performansı, bir takıma uyum sağladığında neler yapabileceğini de gösteriyor. Geçen sezon Beşiktaş’a geç katıldı ve uyum sorunu yaşadı. Rusya’daki performansı bu sezon kalırsa çok daha yararlı olacağını gösterdi. Bu açıdan da son derece mutluyuz.

Satılacak mı?

Beşiktaş formasıyla 18 maça çıkan Vida 1 kez ağları havalandırdı.
Beşiktaş formasıyla 18 maça çıkan Vida 1 kez ağları havalandırdı.

Vida’ya şu anda resmi veya gayri resmi birçok kulübün ilgisi var. İngiltere, İspanya ve İtalya’dan resmi teklifler var. Görüşmelerimiz sürüyor. Bu 3 ülkeden 6 kulübün menajerler aracılığıyla girişimleri oldu. Şu ana kadar verilmiş en yüksek fiyat 15 milyon euro. Ancak biz bu rakama razı değiliz. Daha yüksek bir beklentimiz var. Fiyatın en azından 20 milyon euroyu göreceğini düşünüyoruz. Ancak ‘İlle de Vida’yı satacağız’ diye bir düşüncemiz yok. Oyuncumuzun bu konudaki görüşleri de belirleyici olacak.

“Güneş’in tepkisi normal”

Vida’nın biz gittiği her kulüpte ve her ligde başarılı olacağını düşünüyoruz. Ancak böyle bir transferin olması için sadece kulübün değil, oyuncunun da rızası gerekiyor. Vida’nın oturup, teklifleri değerlendirmesi ve kararını bize bildirmesi lazım. Dünya Kupası’nda olduğu için şu ana kadar böyle bir imkan olmadı. Dünya Kupası dönüşünde kendisiyle detaylı şekilde bunu değerlendiririz. Şenol Hoca’nın Vida’yı takımda tutmak istemesi kadar doğal bir şey yok. Böyle bir oyuncuyu kim istemez.

Domagoj Vida kimdir?

29 Nisan 1989'da dünyaya gelen Domagoj Vida futbola NK Osijek'te başladı. 2006 yılında A takıma yükselen Vida, 2010'da Bayern Levekusen'e imza attı. Bir yıllık sürenin ardından Vida; Leverkusen'den Dinamo Zagreb'e geçti.

Bir türlü anlaşma sağlanamadı

2 Ocak 2013'te Vida, Zagreb'ten Kiev'e transfer oldu. Beşiktaş ile önceden anlaşmasına rağmen kulüpler bir türlü anlaşamadı. 4 Ocak 2018'de Vida, Beşiktaş'a bonservis bedeli olmadan imza attı.

Beşiktaş ile 18 maça çıkan Vida 1 kez ağları havalandırdı.

Şu anda mevcut piyasa değeri 7 milyon Euro olarak gösterilen Vida için birçok kulübün 10 milyon Euro’yu gözden çıkardığı gelen haberler arasında.