Konyaspor'da kaleye Adil Demirbağ geçti: İlhan Palut, kuralı yorumladı

Adil Demirbağ
Adil Demirbağ

Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Konyaspor, bu sezon ilk gollerini yedi ve ilk yenilgisini aldı. Yeşil beyazlılarda kaleci İbrahim Sehic, 89. dakikada 2. sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Konyaspor o dakikaya 4 oyuncu değiştirmiş olmasına rağmen, bu oyuncuları 3 defada değiştirdiği için 5. değişikliği yapamadı ve kaleye stoper Adil Demirbağ geçti. GZT Spor Yayın Yönetmeni Emre Tanrıver, bu kuralı Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'a sordu.

Konyaspor, 2-1 kaybettiği Galatasaray maçının son anlarında kalecisinden mahrum kaldı.

Sehic'in çift sarıdan atılmasıyla kaleye stoper Adil Demirbağ geçti. Konyaspor 4 oyuncu değiştirmesine rağmen, bu değişiklikleri oyunu 3 defa durdurarak yaptığı için son değişiklik hakkını kullanamadı.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, ilk oyuncu değişikliğini 30. dakikada mecburiyetten yaptı. Endri Çekiçi, sakatlanarak yerini Cebrail Karayel'e bıraktı. 65'te Paz'ın yerine Pavicic'i, 81'de Cebrail ve Muhammet'in yerine Oğulcan ile Diouf'u alan Palut, böylelikle oyunu 3 defa durdurma hakkını kullandı.

GZT Spor Yayın Yönetmeni Emre Tanrıver, sakatlık ve kırmızı kart durumlarında bu kuralın esnetilip esnetilmemesi gerektiğini teknik direktör İlhan Palut'a sordu.

İlhan Palut; oyun durdurma hakkının yalnızca ikinci yarılar için geçerli sayılmasının daha uygun olacağını söyledi.