İlk Süper Lig maçına çıktı, saniyeler içinde büyük şok yaşadı

Mustafa Kapı'ya büyük şok
Mustafa Kapı'ya büyük şok

Galatasaray altyapısında yetişen Mustafa Kapı, sarı-kırmızılı kulüpten olaylı bir şekilde ayrılmıştı. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Lille'e transfer olan genç oyuncu, Fransız ekibinde forma şansı bulamadı. Devre arasında ise Adana Demirspor'a transfer oldu. Yeni takımıyla çıktığı ilk Süper Lig maçında ise henüz 15. saniyede büyük şok yaşadı.

Galatasaray altyapısından yetişen ve sarı-kırmızılı taraftarın kendisinden çok şey beklediği Mustafa Kapı, beklentilerin altında kalmıştı. Galatasaray'da resmi maçlarda sadece 1 dakika oynayabilen genç oyuncu, olaylı şekilde ayrılarak Lille'e transfer oldu.

Lille'de de forma şansı bulamayan Kapı, bu sezonun devre arasında Adana Demirspor'a transfer oldu ve ilk maçına takımının 4-0 mağlup olduğu Kasımpaşa karşısında çıktı.

15 saniye sonra penaltı yaptırdı

Oyuna girer girmez talihsiz bir an yaşayan Mustafa Kapı, topla ilk buluşmasında takımına gol yediren bir hataya sebep oldu. Maçın 72.dakikasında Adana Demirspor'da oyuna giren 19 yaşındaki Mustafa Kapı 15 saniye sonra penaltı yaptırdı.

Süper Lig'de ilk kez oyuna giren Kapı, saniyeler sonra kendi ceza sahası içinde rakibini düşürdü ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Kasımpaşa'da Umut Bozok penaltıyı gole çevirerek durumu 4-0'a getirdi.

  • Pozisyon sonrasında büyük üzüntü yaşayan genç oyuncuyu takım arkadaşları teselli etti. 4-0'lık Kasımpaşa mağlubiyetinde oyuna girer girmez penaltıya sebebiyet veren Mustafa Kapı'ya, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak destek verdi.

Sancak, 19 yaşındaki futbolcu için, "Mustafa kapı bizim en değerli oyuncumuzdur ve bu takımın değişmez oyuncusu olacağından hiç şüphem yok" dedi.