Independiente'nin Türk Başkan Yardımcısı tutuklandı

​Independiente'nin Türk Başkan Yardımcısı tutuklandı
​Independiente'nin Türk Başkan Yardımcısı tutuklandı

Arjantin Ligi ekiplerinden Independiente'nin Başkan Yardımcılığını yapan Ermeni asıllı Türk iş adamı Noray Nakış, para akladığı iddiasıyla tutuklandı.

Arjantin Ligi ekiplerinden Independiente'nin Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Noray Nakış, para akladığı iddiasıyla tutuklandı.

Noray Nakış'ın Kasım ayının başlarında çete kurma ve zorla adam alıkoyma suçlarıyla tutuklanan Pablo "Bebote" Alvarez ile beraber çalıştığı öğrenildi. Ayrıca Noray Nakış ve Alvarez tarafından kurulan örgütün yasa dışı yollarla elde ettiği parayı mücevher şirketi aracılığıyla akladığı öne sürüldü.

Noray Nakış daha önce ortağı Pablo Alvarez ile ilgili yaptığı açıklamada; "Ben bir suçludan bir insan yarattım, bir adam yarattım...Bu yüzden pişman değilim" ifadelerini kullanmıştı. Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla Noray Nakış'ın yanı sıra 21 kişinin daha tutuklandığı öğrenildi.

46 yıldır Arjantin'de yaşayan Noray Nakış, daha önce Arjantin Futbol Federasyonu'nda görev yapmış ve 2006 Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı'nın menajerliğini üstlenmişti.