İngilizler faturayı Cüneyt Çakır'a çıkarttı: Penaltılara izin vermedi

Cüneyt Çakır
Cüneyt Çakır

Hırvatistan-İngiltere maçında Mandzukic'in uzatma bölümünde attığı golden sonra ilginç bir olay yaşandı. İngilizler yedikleri golün ardından santraya gelirken Hırvat futbolcuların hepsi saha dışında sevinçlerini yaşamaya devam etti. Bu yüzden hemen santra yapan İngilizleri Cüneyt Çakır durdurdu. Ada basını İngiltere sahasında hiçbir Hırvat yokken santra işareti yapmadığı için Türk hakemin skandal bir karar verdiğini belirtti.

İngiliz basını, Dünya Kupası yarı finalinde Hırvatistan'a mağlup oldukları maçla ilgili olarak ses getiren bir iddiada bulundu.

O iddiaya göre Cüneyt Çakır, Mandzukic'in uzatma bölümünde attığı gol sonrasında İngiltere'nin santrasını durdurdu. Ada basını buna sebep olarak Cüneyt Çakır'ın santra işareti vermemesini gösterdi.

İngilizler ise santra anında hiçbir Hırvat futbolcunun kendi yarı sahalarında olmadığını ve hepsinin çizgi dışında olduğunu belirtti.

  • Kuralara göre İngiltere'nin Hırvat futbolcuların çizgi dışında olması sebebiyle maça başlama hakkı bulunuyor.

Cüneyt Çakır, İngiltere'nin bu santrasını durdurmasaydı skor 2-2 olacak ve belki de mücadelenin sonucunu penaltılar belirleyecekti.