Arsenal'a soruşturma açılacak

Arsenal
Arsenal

İngiltere Futbol Federasyonu, Premier Lig'imn lideri Arsenal'a soruşturma açmaya hazırlanıyor. Basında, Arsenal'ın cumartesi günü Bournemouth'a karşı Reiss Nelson'ın attığı gol sonrası kutlamaları hakkında soruşturma açılacağı haberleri ortaya çıktı.

Premier Lig'de 26. haftada lider Arsenal, Bournemouth'u ağırladı. Arsenal, Reiss Nelson'ın 90+7'de attığı golle 2-0 geriye düştüğü Bournemouth'a karşı 3-2'lik bir geri dönüşe imza atarak şampiyonluk yolunda önemli bir üç puan aldı.

Son dakikada gelen golün ardından Emirates tribünleri adeta çılgına döndü. Bu sevinç aynı şekilde teknik direktör ve ekibine de yansıdı.

Bu sezon taç çizgisindeki davranışlarından dolayı eleştirilen Teknik Direktör Mikel Arteta, yedek kulübesinden fırladı, Arsenal taraftarlarına doğru koştu ve bunu yaparken yumruklarını havaya kaldırdı.

Maçtan sonra The Mirror'a konuşan Arteta "Koşmaya başladım, nereye koştuğumu bilmiyordum. Taraftarların yüzlerine bakıyorum. Gözlerindeki gülümseme ve neşe. 'Anı' yaşamak harika." dedi.

Soruşturma sonrası ceza verilebilir

Hakem Chris Kavanagh, Arsenal'in kutlamalarını maçtan sonra FA'ya bildirdi, bu da teknik direktör ve ekibinin aşırı olup olmadığına karar vermek için Nelson'ın golü sonrasını araştıracakları anlamına geliyor. Kuralları ihlal ettiğine karar verilirse, hem kulüp hem de ilgili kişiler görevi kötüye kullanmakla suçlanabilir.

Klopp'da ceza almıştı

Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, 2018'de Liverpool'un Anfield'da Everton'a karşı geç bir galibiyet golünün ardından sahaya çıktığı sırada aynı yasalara göre cezalandırılmıştı.