Irkçılık yapanın kalbi siyahtır!

Fransa Milli Takımı’nın EURO 2016 kadrosuna giremeyen Benzema kendisine ırkçılık yapıldığını düşünüyor. Benzema’nın milli takıma neden davet edilmediği tartışıla dursun, bizler sporcuları kimi zaman gözyaşlarına boğan ırkçılık olaylarını hatırlayalım.

Fransa Milli Takımı'nın EURO 2016 kadrosunda Real Madrid'li Karim Benzema yer almadı. Cezayir asıllı Fransız futbolcunun Lyon'lu Mathieu Valbuena'yı tehdit ettiği için kadroya alınmadığı kulislerde konuşulurken ünlü futbolcudan ilginç bir açıklama geldi. Benzema, kadroya alınmamasının sebebi olarak ırkçılığı gösterdi. Irkçılık birçok alanda olduğu gibi sporda da sık sık karşımıza çıkıyor. İşte futbolculardan, hokeycilere kadar birçok sporcunun yaşadığı ırkçı saldırılar:
'Bedenim siyah olabilir..."
2011-2015 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen Emmanuel Eboue'nin ırkçılık hakkında söylediği sözler ise gerçeği çok güzel özetliyor. Fildişi Sahilli futbolcunun hafızalardan çıkmayan sözü: Bedenim siyah olabilir fakat ırkçılık yapanın kalbi siyahtır.
'Bedenim siyah olabilir..." 2011-2015 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen Emmanuel Eboue'nin ırkçılık hakkında söylediği sözler ise gerçeği çok güzel özetliyor. Fildişi Sahilli futbolcunun hafızalardan çıkmayan sözü: Bedenim siyah olabilir fakat ırkçılık yapanın kalbi siyahtır.