İşgal karşıtı Ukraynalı futbolcunun sözleşmesi feshedildi!

Rakytsky'nin Zenit'ten gönderildiği iddia edildi
Rakytsky'nin Zenit'ten gönderildiği iddia edildi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali futbol dünyasında da tepkilere yol açarken, Rusya Ligi'nden bir iddia geldi. Zenit'in, işgal karşıtı paylaşımlar yapan Ukraynalı futbolcusu Yaroslav Rakytsky'nin sözleşmesini feshettiği iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının yankıları spor dünyasında da sürüyor. Birçok sporcu işgal karşıtı paylaşımlar yaparken. Rusya'nın Zenit takımının Ukraynalı futbolcusu Yaroslav Rakytsky de bu kervana katıldı. 32 yaşındaki oyuncu, Instagram'da Ukrayna bayrağı paylaşarak "Ben Ukraynalıyım! Ukrayna'ya Barış! Savaşı durdurun!" yazdı.

Avrupa basını ise, bu paylaşımın ardından Zenit'in Rakytsky ile yollarını ayırdığını duyurdu. Konuyla ilgili henüz kulüpten ya da futbolcudan bir bilgilendirme yapılmadı.

Ben Ukraynalıyım! Ukrayna'ya Barış! Savaşı durdurun!"

Rusya'ya transferi nedeniyle milli takımdan dışlandı

Ukrayna'da Shakhtar Donetsk altyapısında yetişen Rakytsky, 2019'a kadar bu kulüpte forma giydi. 2019 Ocak'ta 10 milyon € karşılığında Rusya takımı Zenit'e transfer olan Rakytsky, Ukraynalılardan tepki almıştı. Dönemin Ukrayna Milli Takımı Teknik Direktörü Andriy Shevchenko da, tecrübeli stoperi milli takımdan uzaklaştırmıştı.