Işıtan Gün'den olay yazı! Terim'den küfürlü limit tepkisi

Işıtan Gün, gündem olacak açıklama yayınladı.
Işıtan Gün, gündem olacak açıklama yayınladı.

Galatasaray yöneticisi Işıtan Gün, kulüpte yaşananlarla ilgili kendi internet sitesinden açıklamada bulundu. Gün, sezon başında Başkan Burak Elmas'a gönderdiği raporu da yayınladı. Raporda Fatih Terim ile ilgili ifadeler dikkat çekti.

Işıtan Gün, "26 Mart Cumartesi günü gerçekleşen ve bana göre Galatasaray tarihinde unutulmayacak yaralar açmış olan Olağan Genel Kurul toplantısının üzerine, bu açıklamayı kaleme almak, gerek Galatasaray camiasının, gerekse kamuoyunun bilmediği, ya da bir bölümünün işlerine öyle geldiği için görmezden geldiği bazı gerçekleri tüm yalınlığıyla paylaşmak istedim" diyerek, sezon öncesinde Başkan Burak Elmas'a gönderdiği 'Gizli ve kişiye özel' raporu yayınladı. İşte o rapordan öne çıkan ifadeler:

  • Yapılan transfer listelerinde, TFF Harcama Limitleri, FFP kuralları ve Bankalar Birliği Anlaşmasındaki taahhütlerimiz tamamen göz ardı edilmiş durumdadır. Uymakla mükellef olduğumuz yükümlülükler yokmuşçasına planlama yapılmaktadır. Dün yaptığımız görüşmede __________ bu konuyu hocamıza zaman zaman aktarmaya çalıştığını ancak teknik direktörümüzün bu konu gündeme geldiğinde sinirlendiğini, hatta dün de konuyla ilgili olarak “s.kerim limitini” (kendi ifadeleridir) dediğini söyledi.
  • Mali etki arz eden kararların onay mercii, normal bir futbol yönetim sisteminde olması gerektiği gibi yönetim kuruluna değil, teknik direktörümüzün (Fatih Terim) onayına tabi durumdadır. Dün ______’la yaptığım görüşmede de kendisi bu durumu teyit etmiştir. (Örneğin, _____’ten 1 sene sözleşmesi kalan _____ için gelen ve _____ Bey’e göre kabul edilmesi gereken 2 milyon Euro’luk teklifin reddedilmesi ve ______ tarafından 4 milyon Euroistenmesi gibi.)


  • Söylemeye dilim varmıyor ancak ne yazık ki Galatasaray’ın transfer işlemleri adeta bir çete tarafından kontrol altına alınmış görünmektedir.

Işıtan Gün, yayınladığı açıklamada eski yönetici Abdurrahim Albayrak'ı da hedef aldı. Falcao'nun transferinde 3 ayrı menajere ödenen komisyona vurgu yaptı.

Dönemin, sadece Falcao transferinde 3 ayrı menajere tam 3,75 milyon Euro’yu kulübümüze ödetmiş yöneticisi, camiamızın tepkisizliğinden güç alıyor olsa gerek, 26 Mart günü yapılan Genel Kurul’da büyük bir samimiyetsizlik örneği sergileyerek Burak Elmas yönetimini mali açıdan ibra etmeyen oyunu haziruna göstererek atmış ve 5 saat boyunca sandıkların etrafında cansiperane bir şekilde üyelere de aynı yönde oy kullanmaları yönünde telkinde bulunmuştur. Bu davranışı, Galatasaraylıların ortak vicdanına havale ediyorum."