İşitme engelli Milli karatecimiz: "Hedefim Türk bayrağını göndere çektirmek

İşitme engelli Milli karatecimiz: "Hedefim Türk bayrağını göndere çektirmek​
İşitme engelli Milli karatecimiz: "Hedefim Türk bayrağını göndere çektirmek​

Samsun'un ev sahipliği yaptığı 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan milli karateci Fatih Çiçek, hedefinin Türk bayrağını göndere çektirmek olduğunu söyledi.

Ferdi katada çıktığı üçüncülük maçında rakibini mağlup ederek bronz madalyanın sahibi olan milli sporcu, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bulgaristan'da 2013'te düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda altın madalya kazandığını hatırlatan Fatih, "Unvanımı korumak istiyordum fakat talihsizlik oldu. Bronz madalya kazandım. Kürsünün her yeri güzel. Milli takımdan arkadaşlarım da madalya aldı. Takım katada da yarışacağız. Hedefim, Türk bayrağını göndere çektirmek. Seyircilerden desteklerini esirgememelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda (BESYO) Spor Yönetimi öğrencisi olduğunu vurgulayan 30 yaşındaki karateci, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'un sporcusuyum. 15 yıldan bu yana karate yapıyorum. Kariyerimdeki 17. madalyayı kazandım. Sağlığım izin verdiği sürece bu sporu yapmaya devam edeceğim." şeklinde görüş belirtti.

Burak Mert Can: "Hedefim bir sonraki olimpiyatlarda da yarışmak"

Ferdi katada gümüş ve kumitede bronz madalyaya ulaşan milli sporcu Burak Mert Can, hedefinin bir sonraki olimpiyatlarda da mücadele etmek olduğunu kaydetti.

Burak, ilk defa olimpiyatlarda yarıştığını belirterek şunları kaydetti:

"Lise 4. sınıf öğrencisiyim. 18 yaşındayım. Elimden geleni yaptım. İki madalya kazandığım için mutluyum. Takım katada da yarışacağım. İnşallah bu alanda altın madalya alacağız. Seyircilerden desteklerini bekliyoruz. 6 seneden bu yana karate yapıyorum. Kumite ile başladım ama bir yıldan beri katada da yarışıyorum. Antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum. Hedefim bir sonraki olimpiyatlarda da yarışmak."

Erçin: "Altın madalyayı kazanacağımıza inanıyoruz"

İşitme Engelliler Karate Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Erçin, altın madalyanın genel klasmandaki önemini bildiklerini ve bu başarıyı elde edeceklerine inandıklarını ifade etti.

İbrahim Erçin, karate müsabakalarının ilk gününde 6 kategoride 4 madalya kazandıklarını, sporcularının altın madalya alacak kapasitede olmasına rağmen küçük eksiklikler ve hakem hatalarından dolayı bunu gerçekleştiremediklerini belirtti.

Diğer kategorilerde altın madalyaya ulaşacaklarına inandıklarının altını çizen Erçin, şunları kaydetti:

"Türkiye adına olimpiyatlara katılan en kalabalık ekibiz. Takımda 24 sporcu var. Oyuncular her kategoride bir kez yarışsınlar diye kadromuzu geniş tuttuk. Bu durum, tüm işitme engelli sporculara örnek olsun istedik. Diğer kategorilerde altın madalyayı kazanacağımıza inanıyoruz."