İsmail Kartal'dan transfer açıklaması

İsmail Kartal
İsmail Kartal

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve futbolculardan Bright Osayi-Samuel, UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turunda Zimbru ile oynanacak maçı öncesi basın toplantısı düzenliyor. Kartal transferler hakkında ne dedi?

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve futbolcu Osayi Samuel, UEFA Konferans Ligi'nde oynayacakları Zimbru maçına ilişkin Ülker Stadyumu'nda

"Yüzde 50-60'lardayız"

Takımın hazırlık durumuna vurgu yapan tecrübeli teknik adam, "Tam olarak hazır olduğumuzu, yüzde 100 durumda olduğumuzu söyleyemem ama yüzde 50-60'lardayız. Tüm oyuncularımızı aynı seviyeye çekmeye çalışıyoruz." dedi.

Transferler hakkında konuştu

Gelecek oyuncularla ilgili konuşan İsmail Kartal, "Transfer çalışmaları sıkı şekilde sürüyor. Gerçekleştirdiğimiz transferler var. Yapabileceğimiz ve görüşmelerimiz süren oyuncular da var." açıklamalarda bulundu.

Kaleci transferi hakkında...

Kaleci transferi hakkında konuşan Kartal, "Yıldız oyuncudan ziyade olması gereken yerlere transfer yapacağız. Tabii içlerinde yıldız oyuncular da olacak. Başkanımız kaleci transferini yürütüyor. Her türlü çabayı gösteriyor. Biz de bu transfer için başkanımızla görüştük. Bitme aşamasına gelen transferlerden biri kaleci..." ifadelerini kullandı.

Zpor Editörü Selen Cansu Aksoy'un takımdan ayrılacak oyuncular hakkında sorduğu soruya İsmail hoca şu ifadelerle yanıt verdi: "Sezon genelinde sistemimizde çok değişiklik olmayacak, oyunun gidişatına göre iki forvetle de oynayabiliriz. Gitmesini düşündüğümüz ve teklif alan oyuncularımız var."

Yabancı kuralı açıklaması

Yabancı kuralı hakkında konuşan tecrübeli antrenör, "Yabancı konusunu konuşmaya kalkarsak, saatler sürebilir. Herkes şikayetçi. Burada bir ortak yol bulunması lazım. Başkanlar, teknik direktörler ve TFF bir toplantı yapmalı. Sadece başkanların alacağı bir karar değil. Teknik direktörler de bu işin içinde olmalı." dedi.