İsmail Yüksek açıklamalarda bulundu

ismail yüksek
ismail yüksek

İsmail Yüksek sezon başı kampında konuştu. Yüksek'ten sürpriz açıklamalar. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe'nin ve A Milli Takım'ın önemli isimlerinden İsmail Yüksek, yeni sezon hazırlıklarının devam ettiği Rusya kampında Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programına konuk oldu.

Kamp dönemine dair konuşan İsmail Yüksek, “Kamp dönemi yoğun geçiyor. Hava da çok değişken, bir sıcak bir soğuk ama bunun ötesinde gerçek anlamda çok güzel bir kamp dönemi oluyor. İsmail Hocamızla beraber yeni bir döneme başladık. Takıma yeni katılan arkadaşlarımız da oldu. Onların da uyum süreçlerinde her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz. Şu an takımdaki arkadaşlık da çok iyi. Umarım lige de çok güzel bir şekilde yansır.” dedi.

  • n

Türkiye Kupası zaferiyle noktalanan geçen sezonu kısaca değerlendiren İsmail, “Yorucu ve yoğun bir sezon geçirdik. İstediğimiz hedefe ulaşamasak da sonu kupayla biten bir sezon oldu. Kupa kazanmak her zaman güzel ve özeldir. Ama futbolda hiçbir zaman dün yok. Bizim önümüze bakmamız gerekiyor. Geçen sene yaptığımız hataları bu sene yapmamamız gerekiyor. Kendimize özgü değerlendirmeler yapmamız gerekiyor ki teknik ekibimizle, ağabeylerimizle, kardeşlerimizle beraber konuşup geçen sene yaptığımız hataları bu sene yapmamaya çalışıyoruz. Bizim için bu sene gerçekten çok değerli bir sene olacak. Şu anda da güzel bir kamp dönemi geçiriyoruz. Lige hazırlanmaya, daha da güçlenmeye çalışıyoruz. İlk hazırlık maçımızı da oynadık. Tabii ki onun değerlendirmesini hocamız ve teknik ekip yapacaktır ama en azından iyi bir performans ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz, her ne kadar penaltılarla kaybetsek de… Oyun için bazı yerlerde iyiydik bazı yerlerde hatalarımız da oldu. Kamp sürecinin iyi geçtiğini düşünüyorum. Umarım lige geçen sene yaptığımız hataları yapmayarak başlarız. Geçen seneden çıkardığımız hataları bu sene en aza indirerek iyi bir lig geçirmeyi hedefliyoruz.”


“2 Temmuz’da toplandık ve bir haftalık sürecin ardından ilk hazırlık maçımızı oynadık. Oynadığımız rakip Zenit ve bizden 20-25 gün önce toplanmış ki geçen senenin de Rusya Ligi şampiyonu. Zenit iyi bir takım, değerli bir takım. Tempo konusunda onlarla başa baş oynayabilmek bizim için iyiydi, güzeldi. Kendimizi tartmak açısından önemliydi. Hocamızın ve ekibin yaptırdığı antrenmanlar var ve bizler de en üst seviyeye çıkmaya çalışıyoruz. Bunu da sahaya yansıtmaya özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

Üç kulvarda da mücadele edebilecek kalitede bir takıma sahip olduklarının altını çizen genç oyuncu, “Önümüzde zaman var. Çalışmamız gerekiyor. Rakiplerimizi iyi analiz etmemiz gerekiyor. Az önce de ifade ettiğim gibi bu sene, geçen sene yaptığımız hataları yapmamaya çalışıyoruz, onları en aza indirmeye çalışıyoruz. Çünkü biz geçen sene ne kadar iyi başlasak da lig açısından sonu kötü bitti. İstediğimiz hedefe ulaşamadık. Bazı yaptığımız hatalar vardı ve o hataları bu sene yapmamak istiyoruz. Bizim için bu sene çok değerli. Şu an güzel bir kamp dönemi geçiriyoruz. Konferans Ligi’ndeki rakiplerimizi bekliyoruz şu anda. UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme turunda La Fiorita 1967 (San Marino) - Zimbru Chisinau (Moldova) eşleşmesinin galibiyle oynayacağız. Açık konuşmak gerekirse hangisi gelirse bizim için fark etmez. Takımımıza baktığımda çok değerli bir ekibiz. Bu sene hem ligi, hem Konferans Ligi’ni hem de Ziraat Türkiye Kupası’nı götürebilecek bir ekibimiz var. Aramıza yeni katılacak arkadaşlarımız olacak. Onlarla en kısa sürede uyum sürecini atlatıp iyi bir başlangıç yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Rusya kampında takımda yer alan Fenerbahçe Futbol Akademisi'nin genç oyuncuları hakkındaki görüşlerini de sıralayan İsmail Yüksek, “Genç futbolcu kardeşlerimizi de aramıza katmaya çalışıyoruz. İçine kapanık genç kardeşlerimiz ki onları anlayabiliyoruz. İlk geldiğimde ben de öyleydim. Onların şu an olduğu konumun farkındayım, tahmin edebiliyorum. Sıcakkanlılığımızla aramıza katmaya çalışıyoruz. Kardeşlerimin de güzel vakit geçirdiğini düşünüyorum. Onlar açısından da çok değerli bir kamp. İsmail Hocamız ve ekibi onları da gözlemliyor. Umarım onlar için de bu sene hayırlı olur. Şunu da söylemek istiyorum; özellikle Yusuf Kocatürk, bizleri çok şaşırttı. Yemeklerde oldukça eğleniyoruz, sahne performansı da çok iyiydi(gülerek). Saha içinde çok başarılı ama saha dışında da gizli bir yetenek ortaya çıkmış oldu.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden milli oyuncu şu ifadeleri kullandı: "İsmail Hocamızla ben ilk defa çalışıyorum, bu onunla ilk kampın. Gerçek anlamda Fenerbahçe efsanesi. Bu sene de onun istediklerini sahaya yansıtırsak çok güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Kendisiyle birebir iletişimimiz çok iyi. Oyuncuyla iletişimi harika. Çok dolu bir hoca. Fenerbahçe ruhunu futbolculara aşılayabilecek bir hoca. Belki de son zamanlardaki en büyük eksikliğimiz bu. Sahaya Fenerbahçe ruhunu yansıtmamız, bir karakter koymamız gerekiyor. İsmail Hoca da o karakteri bize hissettirebilecek bir hoca. Saha içinde de saha dışında da öyle. İstediklerini sahaya yansıtırsak bizim için güzel olacak. Benimle de çok ilgileniyor. Teşekkür ederim. Umarım benden istediklerini sahada en iyi şekilde veririm.”