İsmail Yüksek mucizesi: Geçen sene 2.Lig'e düşmüştü, şimdi Şampiyonlar Ligi'nde

İsmail Yüksek, hocası Jorge Jesus'un gözüne girmeyi başardı.
İsmail Yüksek, hocası Jorge Jesus'un gözüne girmeyi başardı.

Bu sezon kiralıktan döndüğü Fenerbahçe'de taraftarın ve hocasının gönlünü kazanan İsmail Yüksek, yükselen performansıyla adeta takımın yeni transferlerinden biri oldu. Kiralık dönemindeyken Bursaspor’la 2. Lig’e düşen İsmail, Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın sevincini yaşıyor.

Fenerbahçe’de bu sezon adeta yeni transfer gibi takıma katılan İsmail Yüksek parlamaya devam ediyor. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, hem taraftarın gönlünü hem de hocası Jorge Jesusu'un saygısını kazandı.

Taraftarı olduğu kulübe geldi

1999 doğumlu genç yetenek, Fenerbahçe'ye 2020-21 sezonunda transfer olmuştu. 5 yıllık sözleşme imzalanan genç orta saha, Gölcükspor’dayken beğenilmişti. Yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki’nin bizzat uğraştığı ve çaba harcadığı bu transferde oyuncunun çok iyi Fenerbahçe taraftarı olması artı bir etkendi. Gölcükspor, Balıkesirspor ve Bursaspor’da kiralık dönemlerden sonra Jorge Jesus’un kamp kadrosuna adını yazdıran İsmail’in hem hayatı hem kariyeri değişti.

Geçen sezon Bursaspor’da kiralıkken 2. Lig'e düşme üzüntüsü yaşayan, hatta taraftar tepkisinden Bandırma’da polis eşliğinde sahayı terk edip Bursa’ya bile zor dönen İsmail, sadece 2 ay sonra Şampiyonlar Ligi yolunda Fenerbahçe’nin ilk 11 oyuncusu oldu.

Kiralanma fikrinden vazgeçildi

Aslında bir kez daha kiralanması gündemde olan, hatta alt liglerden teklifler bile alan İsmail, Fenerbahçe'de kalma isteğinden vazgeçmedi. Jesus’un oynatmak istediği 4-1-3-2 sisteminde 6 numaraya geçti. Kampın en çalışkan ismi olan, esas bölgesi 8 numara olmasına rağmen 6 numaraya adapte olmayı bilen genç yıldız, dünyaca ünlü hocasının antrenmanlarda ve maçlarda en fazla alkışını alan isim oldu.