Sıfır Şaka: Messi resmen Norveç 3. Ligi'ne transfer oldu

Daniel Are Knutsen yeni takımıyla ilk pozunu veriyor.
Daniel Are Knutsen yeni takımıyla ilk pozunu veriyor.

Norveç ekibi Bodo'da oynayan 16 yaşındaki Daniel Are Knutsen, ismini Lionel Messi olarak değiştirdikten sonra Norveç 3. Lig ekiplerinden Junkeren'e transfer oldu.

● Arjantinli futbolcuya olan hayranlığı sebebiyle ismini Lionel Messi yaptığını belirten Knutsen, "Ben de onun gibi hızlıyım ve iyi top saklıyorum. Onun kadar harika bir futbolcu olmasam da benzerliklerimiz var" ifadelerini kullandı.

● Junkeren Teknik Direktörü Runar Bo Eriksen ise transfer döneminin başında 'takıma bir Ronaldo lazım' yönünde şakalaştıklarını ve artık bir Messi'leri olduğunu söyledi.

Norveç takımı Bodo'da forma giyen 16 yaşındaki Daniel Are Knutsen, ismini Lionel Messi olarak değiştirdi ve Norveç 3. Lig ekiplerinden Junkeren'e transfer oldu.

Arjantinli futbolcuya olan hayranlığı sebebiyle adını değiştirmek için mahkemeye başvuran Knutsen, resmi makamlardan gelen olumlu yanıtın ardından ismini değiştirdi. Ancak değişen yalnızca ismi değil, hayatı oldu. İsmini Lionel Messi yaptıktan sonra dikkatleri üzerine çeken Knutsen, kariyerinin ilk transferini gerçekleştirdi.

Norveç 3. Lig takımı Junkeren, transfer döneminin sona ermesine sayılı günler kala yeni Lionel Messi'yi kadrosuna kattı ve dünya futbol gündemine oturdu. Junkeren, Knutsen'in Messi ile benzerliğinin yalnıza isimle sınırlı kalmamasını diliyor.

Hayran olduğu için ismini değiştirdi

Arjantinli futbolcuya olan hayranlığı nedeniyle ismini değiştirdiğini ifade eden Daniel Are Knutsen, yeteneklerinin de bir noktaya kadar Messi'yi andırdığını söylüyor. Ancak onun kadar harika bir futbolcu olmadığının da farkında...

  • "Messi ile benzer noktalarımız var. Ben de hızlıyım ve topu çok iyi saklıyorum. Ancak sonuç itibariyle yeteneklerimizi kıyaslanabilecek düzeyde değil. Onun kadar harika bir futbolcu değilim. Ailem ve beni eskiden beri tanıyan arkadaşlarım hala önceki ismimi kullanıyor ancak yeni tanıştıklarım Lionel Messi diyor."

Lionel Messi attığı golün ardından tribünleri selamlıyor.
Lionel Messi attığı golün ardından tribünleri selamlıyor.

Hocasının beklentisi A takım

Junkeren Teknik Direktörü Runar Bo Eriksen ise yeni öğrencisinin popüleritesinden mutsuz değil. Transfer dönemi açılmadan önce takıma Cristiano Ronaldo takviyesi lazım olduğu yönünde şakalaştıklarını belirten Eriksen, Messi'yi almalarının ilginç bir tesadüf olduğunun altını çiziyor.

  • "Transfer döneminin başında 'Bize bir Ronaldo' lazım diye şakalaşıyorduk. Ama artık bir Messi'miz var. İlk olarak U-16 takımında forma giyecek. Umarım beklentilerimizi boşa çıkarmaz ve A takıma yükselir."