İspanya Futbol Federasyonu, Gerard Pique'yi yolsuzlukla suçluyor

Gerard Pique
Gerard Pique

İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales ve Gerard Pique, İspanya Süper Kupası'nı para karşılığında Suudi Arabistan'da oynatmakla suçlandı.

İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales ve La Liga ekibi Barcelona'nın tecrübeli stoperi Gerard Pique, İspanya Süper Kupası'nın yeni formatından elde edilen gelirle ilgili yolsuzluk yapmakla suçlanıyor.

İspanyol gazetesi El Confidencial, Suudi Arabistan ile yapılan anlaşmayla ilgili olarak Pique ve Luis Rubiales arasındaki bazı telefon görüşmesi kayıtlarını ve belgeleri yayımladı.

Pique'nin sahibi olduğu Kosmos adlı spor organizasyon şirketinin, 2019'da RFEF ile Suudi Arabistan arasında yapılan ve 2020'de başlayıp 2025'e kadar geçerli olan Süper Kupa maçlarının bu ülkede oynanması anlaşmasından toplam 24 milyon avro komisyon aldığı iddia edildi.

Kosmos'un Süper Kupa maçlarından her yıl için 4 milyon avro aldığı, RFEF ile direkt bağlantısı olmayan bu paranın Suudi Arabistanlı bir kamu şirketi olan Sela tarafından ödendiği kaydedildi.

El Confidencial, ödenen komisyon yasal olmasına rağmen, RFEF ile Suudi Arabistan arasında aracı kişinin Barcelona'da oynayan bir futbolcu olması ve konunun İspanya'daki diğer futbol kulüplerini de ilgilendirmesi nedeniyle çıkar çatışması sorunu yarattığı ve konunun etik yönüyle tartışıldığını yazdı.

İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, El Confidencial'ın iddialarını reddederken böyle ödeminin yapılmadığını belirtti. Gerard Pique ise konuya ilişkin henüz yorum yapmadı.