İspanyollar açıkladı: Iniesta Çin'e transfer oluyor

Andres Iniesta
Andres Iniesta

Barcelona alt yapısında yetişen ve Katalan ekibi ile özdeşleşen Andres Iniesta evinde veda etmeye hazırlanıyor. İspanyol medyasında çıkan haberlere göre tecrübeli oyuncu Kral Kupası final karşılaşması sonrasında

Barcelona tarihine adını altın harflerle yazdıran Andres Iniesta, futbol kariyerinin tamamını geçirdiği Barcelona’ya veda etmeye hazırlanıyor.

İspanya'nın yüksek tirajlı gazetesi AS'da yer alan habere göre, Barcelona kariyerine Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak son vermek isteyen 33 yaşındaki oyuncu, bu hedefinden uzaklaşmış durumda. Bunu fırsat bilen menajerleri ise, onu, Çin’e götürmek için sabırsızlanıyor.

La Liga’da şampiyonluğu garantileyen Barcelona’yla önümüzdeki hafta Kral Kupası finali oynamaya hazırlanan tecrübeli oyuncunun transferinin bu maç sonrasında duyurulacağı aktarıldı.

REKLAM AMAÇLI BİR TRANSFER

Tecrübeli oyuncunun durumunu takım arkadaşları ve kulüp yönetiminin de bildiği vurgulandı ve Iniesta’nın bir Çin ekibiyle 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Iniesta’nın gideceği kulübün ismi açıklanmadı; ancak Çin’den dört kulübün yüklü teklifle geldiği haberde yer aldı.

Iniesta’yı transfer edecek kulüp yıldız ismi reklamlarda yoğun bir şekilde kullanacak. Çin’e olan ilgiyi artırmak için akademi kurulacak ve Iniesta’nın tecrübelerinden yararlanacak.