Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Jehezkel'in ifadesi ortaya çıktı

Sagiv Jehezkel
Sagiv Jehezkel

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, dün Trabzonspor'a attığı golden sonra elindeki bandajda İsrail destekçisi bir mesaj gönderdi. Bu olayın ardından kadro dışı kalan ve sözleşmesinin feshedileceği açıklanan Jehezkel hakkında aynı zamanda ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatıldı ve gözaltına alındı. İsrailli futbolcunun savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

Süper Lig'in 20. haftasında oynanan maçta Antalyaspor ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor 2. dakikada Fountas'ın golüyle 1-0 öne geçerken, Antalyaspor'da Jehezkel 68. dakikada skoru belirleyen golü kaydetti.

Maçın en çok konuşulan anı ise, ev sahibi ekibin İsrailli futbolcusu Jehezkel'in gol sevinci oldu. 28 yaşındaki oyuncu, attığı golün ardından kolundaki bandajda yer alan yazıyı gösterdi. Siyonizm propagandası yapan Jehezkel'in bandajında; İsrail’in Gazze’ye saldırılara başladığı tarih, Davud Yıldızı ve saldırıların kaç gündür devam ettiği yazılıydı.

Antalyaspor yönetimi, olayın ardından İsrailli futbolcuyu kadro dışı bıraktı ve sözleşmesinin feshedileceğini açıkladı. Adalet Bakanlığı da harekete geçerek Sagiv Jehezkel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Jehezkel, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde tercüman eşliğinde ifade verdi.

Jehezkel'in gol sevinci:

"Kimseyi kışkırtmak istemedim"

Jehezkel, ifadesinde yanlış anlaşıldığını ve kimseyi kışkırtmak istemediğini söyledi.

  • "Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Sonuçta İsrail askerleri de Gazze’de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı."