Muhtemel 11'ler: İstanbulspor - Fenerbahçe

İstanbulspor - Fenerbahçe
İstanbulspor - Fenerbahçe

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında İstanbulspor'a konuk oluyor. Ligde son 5 maçını da kaybetmeyen sarı lacivertliler, yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

İstanbulspor, Spor Toto Süper Lig'in 12.haftasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Sarı lacivertliler, geçtiğimiz hafta aynı puana sahip olduğu Medipol Başakşehir'i evinde 1-0 mağlup etti ve puanını 23'e çıkararak liderliğe yükseldi. Jorge Jesus'un öğrencileri, İstanbulspor maçını da kazanarak liderliğini sürdürmek istiyor.

King ve İsmail dönüyor

Fenerbahçe'de sakatlıklarını atlatan Joshua King ve İsmail Yüksek, antrenmanlarda takımla birlikte çalıştı. Bu oyuncuların maç kadrosunda yer almaları beklenirken, bireysel programlar eşliğinde çalışmalarını sürdüren Mert Hakan Yandaş ile tedavileri devam eden Luan Peres, Diego Rossi ve Gustavo Henrique ise maçta forma giyemeyecek.

Jesus 4'te 4 peşinde

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, bu maçı da kazanarak ligde üst üste 4. galibiyetini elde etmek istiyor. Sarı lacivertliler 10. haftada Karagümrük'ü 5-4, 11. haftada Ankaragücü'nü 3-0 ve geçen hafta da Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

Fatih Tekke'nin ilk maçı

İstanbulspor'da teknik direktör Osman Zeki Korkmaz hafta içinde istifa etti. Yerine Fatih Tekke getirildi. Daha önce 2 dönem İstanbulspor'da görev yapan Fatih Tekke, sarı siyahlılar ile yeni döneminde ilk maçına Fenerbahçe karşısında çıkacak. Bu aynı zamanda 45 yaşındaki teknik adamın Süper Lig kariyerindeki ilk maçı olacak.

Fenerbahçe, İstanbulspor'un korkulu rüyası

İstanbulspor, tarihinde 124. kez karşılaşacağı Fenerbahçe'ye 90 kez mağlup olurken, 17 kez de berabere kaldı. Aralarındaki mücadelelerin yalnızca 15'ini kazanan İstanbul ekibi, sarı lacivertlilerle oynadığı son 5 maçta kalesinde 17 gol gördü.

Muhtemel 11'ler

  • İstanbulspor: Jensen, Ali Yaşar, Mehremic, Mehmet, Okan, Oğuzhan, Ethemi, Muammer, Melih, Jetmir, Emir Kaan
  • Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Serdar, Szalai, Alioski, Arao, Crespo, İrfan Can, Emre Mor, Valencia, Batshuayi