İşte Alex Teixeira'nın Beşiktaş formasını giyeceği ilk maç

Alex Teixeira, pazartesi günü İstanbul'a gelecek.
Alex Teixeira, pazartesi günü İstanbul'a gelecek.

Beşiktaş, uzun süredir uğraştığı Alex Teixeira transferinde mutlu sona ulaştı. Resmî sözleşmeye imzayı atan Brezilyalı yıldızın pazartesi günü İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Beşiktaş, bonservisi elinde olan Brezilyalı futbolcu Alex Teixeira'yı kadrosuna kattı. Resmî imzayı atan 31 yaşındaki futbolcu, pazartesi günü 17.00'de İstanbul'a gelecek ve sağlık kontrolünden geçecek. Fakat, Teixeira sezonun ilk maçı olan Çaykur Rizespor karşısında forma giyemeyecek.

Karantinaya zorunluluğu

Türkiye'ye Brezilya'dan gelecek Teixeira, koronavirüs tedbirleri kapsamında 7 günlük karantinaya girecek. 9 Ağustos'ta İstanbul'a inecek Brezilyalı futbolcunun karantinası 16 Ağustos'ta sona ereceği için, 13 Ağustos'taki Çaykur Rizespor maçında kadroda olmayacak. Alex Teixeira bu süre içinde çalışmalarını bireysel olarak sürdürecek.

Alex Teixeira, Jiangsu FC formasıya 153 maçta 73 gol 43 asistlik performans gösterdi.
Alex Teixeira, Jiangsu FC formasıya 153 maçta 73 gol 43 asistlik performans gösterdi.

Hazır olması birkaç haftayı bulabilir

Alex Teixeira'da tek sorun karantina değil. Çin kulübü Jiangsu FC ile sözleşmesini ocak ayında fesheden yıldız futbolcu, son maçına ise 12 Kasım 2020'de çıktı. Yaklaşık 9 aydır futbol oynamayan Teixeira, karantinadan sonra da özel çalışmaya devam edecek. Alex Teixeira'nın, sezonun 4. haftasında Vodafone Park'ta oynanacak Yeni Malatyaspor maçında ilk kez siyah beyazlı formayı giymesi bekleniyor.