İşte Chelsea'nin yeni sahibi

Chelsea'nin yeni sahibi Todd Boehley oldu
Chelsea'nin yeni sahibi Todd Boehley oldu

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'de devir işlemi gerçekleşti. Kulüp, ABD'li Todd Boehly önderliğindeki bir yatırımcı gruba satıldı.

İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Rus iş adamlarına yaptırım uygulamış ve Chelsea sahibi Roman Abramovich de bu yaptırımlardan nasibini almıştı. Ülkeye girişi yasaklanan ve mal varlıklarına el konulan Rus oligark, kulübü satmaya karar verip Chelsea Vakfı'na devretmişti.

Uzun süren görüşmeler sonrası Chelsea resmen satıldı. Kulübü, ABD'li Todd Boehly önderliğindeki yatırımcı grup satın aldı. Bu satın alma için 4 milyar 250 milyon sterlin ödenecek.


Todd Boehly kimdir?

NBA'in en güçlü takımlarından Los Angeles Lakers'ın yüzde 27'lik hissesine sahip olan Todd Boehly, WNBA'de Los Angeles Lakers ve MLB'de Los Angeles Dodgers takımlarının yüzde 20'lik kısmını elinde bulunduruyor. Chelsea, Boehly'nin Amerika dışındaki ilk yatırımı olacak.

Boehly, özel yatırımlar olan Dodgers ve Los Angeles Lakers dışında, 6 milyar dolarlık yatırım şirketi Eldridge Industries'in yüzde 60'ını yönetiyor.

2019'da Boehly'nin Chelsea için Abramovich tarafından reddedilen 2,2 milyar sterlinlik bir teklifi vardı. Bunu, Bloomberg'de Premier Lig futboluna katılmakla ilgilendiğini belirttiği bir röportajda açıklamıştı. Yatırımlarından biri de son derece popüler video oyunu Fortnite'a. 3,3 milyar sterlin (4,4 milyar dolar) değerinde kişisel bir ağa sahip olduğu tahmin ediliyor.