İşte dünyanın tanıdığı en ünlü 10 Müslüman futbolcular

​İşte dünyanın tanıdığı en ünlü Müslüman futbolcular

Dünya futboluna adını yazdıran birbirinden yetenekli Müslüman futbolcular.

Liverpool forması giyen Mohamed Salah neredeyse tüm dünyaya Müslümanlığı tanıttı. Birçok futbolsever onun başarılı performansının ardından İslamiyet hakkında bilgi toplamaya başladı. Ancak Mohamed Salah dünya futbolunun tanıdığı tek Müslüman futbolcu değil.

Tüm dünya Liverpool'un Mısırlı yıldızı Salah'ı konuşuyor.
Tüm dünya Liverpool'un Mısırlı yıldızı Salah'ı konuşuyor.

İşte dünyanın tanıdığı en ünlü 10 Müslüman futbolcular:

Zinedine Zidane 
Real Madrid Teknik Direktörü Zidane kendisi için ‘Kültürel Müslüman’ benzetmesi yapıyor. Ünlü futbol adamı dinin tüm gerekliliklerini yerine getirmediğini ancak maçlardan önce dua ettiğini ifade ediyor.
Zinedine Zidane Real Madrid Teknik Direktörü Zidane kendisi için ‘Kültürel Müslüman’ benzetmesi yapıyor. Ünlü futbol adamı dinin tüm gerekliliklerini yerine getirmediğini ancak maçlardan önce dua ettiğini ifade ediyor.
Nicolas Anelka
2016 yılında emekli olan Anekla 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe forması giydi. Sonradan Müslümanlığı seçen Anelka maç günleri dahi namazını kılar, orucunu tutardı.
Nicolas Anelka 2016 yılında emekli olan Anekla 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe forması giydi. Sonradan Müslümanlığı seçen Anelka maç günleri dahi namazını kılar, orucunu tutardı.
Franck Ribery 
2004-2005 sezonun devre arasında Galatasaray'a transfer olan Franck Ribery  ürkiye'de yalnızca yarım sezon forma giydi ve Marsilya'ya transfer oldu. 2007'de Alman devi Bayern Münih'e imza atan Franck Ribery geçtiğimiz günlerde kulübüyle sözleşme uzattı. 35 yaşındaki futbolcu gençlik yıllarında Müslüman oldu. Ribery, Almanlara özgü şampiyonluk kutlamalarında alkol nedeniyle genellikle geri planda kalmayı tercih ediyor.
Franck Ribery 2004-2005 sezonun devre arasında Galatasaray'a transfer olan Franck Ribery ürkiye'de yalnızca yarım sezon forma giydi ve Marsilya'ya transfer oldu. 2007'de Alman devi Bayern Münih'e imza atan Franck Ribery geçtiğimiz günlerde kulübüyle sözleşme uzattı. 35 yaşındaki futbolcu gençlik yıllarında Müslüman oldu. Ribery, Almanlara özgü şampiyonluk kutlamalarında alkol nedeniyle genellikle geri planda kalmayı tercih ediyor.
Paul Pogba
Manchester United'ın Fransız futbolcusu Paul Pogba da Müslüman. Ünlü futbolcu Premier Lig sona erer ermez soluğu Kabe'de aldı.
Paul Pogba Manchester United'ın Fransız futbolcusu Paul Pogba da Müslüman. Ünlü futbolcu Premier Lig sona erer ermez soluğu Kabe'de aldı.
Mesut Özil
Arsenal forması giyen Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil dinine son derece bağlı bir Müslüman.
Mesut Özil Arsenal forması giyen Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil dinine son derece bağlı bir Müslüman.
Marouane Fellaini 
İsmi sık sık Süper Lig ekipleriyle anılan Manchester United'ın Fas asıllı Belçikalı futbolcusu Marouane Fellaini Müslüman bir ailede gözlerini açtı.
Marouane Fellaini İsmi sık sık Süper Lig ekipleriyle anılan Manchester United'ın Fas asıllı Belçikalı futbolcusu Marouane Fellaini Müslüman bir ailede gözlerini açtı.
Eden Hazard
Premier Lig ekibi Chelsea'de forma giyen Eden Hazard da Müslüman...
Eden Hazard Premier Lig ekibi Chelsea'de forma giyen Eden Hazard da Müslüman...
Demba Ba
Süper Lig’de Göztepe forması giyen Demba Ba’nın Müslüman olduğunu bilmeyen yok…
Demba Ba Süper Lig’de Göztepe forması giyen Demba Ba’nın Müslüman olduğunu bilmeyen yok…
Samir Nasri
2017-2018 sezonunun başında Antalyaspor'a transfer olan Fransız futbolcu Samir Nasri devre arasında Türkiye'den ayrıldı. Cezayir asıllı futbolcu da gözlerini Müslüman bir ailede açtı.
Samir Nasri 2017-2018 sezonunun başında Antalyaspor'a transfer olan Fransız futbolcu Samir Nasri devre arasında Türkiye'den ayrıldı. Cezayir asıllı futbolcu da gözlerini Müslüman bir ailede açtı.
Sami Khedira
Futbol kariyerini Juventus'ta sürdüren Sami khedira; Tunuslu bir baba ile Alman bir annenin oğlu. Ünlü futbolcu çocukluğunda babası gibi Müslüman olmayı tercih etti.
Sami Khedira Futbol kariyerini Juventus'ta sürdüren Sami khedira; Tunuslu bir baba ile Alman bir annenin oğlu. Ünlü futbolcu çocukluğunda babası gibi Müslüman olmayı tercih etti.