İşte Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

​İşte Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri
​İşte Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

Normal sezonu ikinci bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe Doğuş'un muhtemel rakipleri de belli oldu.

Turkish Airlines EuroLeague'in son şampiyonlu Fenerbahçe Doğuş, bu sezon da sergilediği performansla dikkat çekiyor. Olympiacos'un Unicaja Malaga'ya kaybetmesi ile normal sezonu ikinci sırada bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri de belli oldu. Fenerbahçe'nin rakipleri hakkında Fanatik'te yer alan haber şöyle:

Fenerbahçe Doğuş, Olympiacos'a karşı olan ikili averaj dezavantajına rağmen Yunan ekibinin 29. maç döneminde Unicaja Malaga'ya mağlup olması ile ikinci sıradaki yerini garantiledi. Son haftaya girilirken Fenerbahçe'nin 21, Olympiacos'un ise 19 galibiyeti bulunuyor.

Temsilcimizin yedinci sıradaki takımla eşleşmesi kesinleşse de yedinci sırayı kimin alacağı konusunda belirsizlik sürüyor.

Fenerbahçe Doğuş'un hedefi bu yıl da şampiyonluk.(Fotoğraf: AA)
Fenerbahçe Doğuş'un hedefi bu yıl da şampiyonluk.(Fotoğraf: AA)

Zalgiris Kaunas

Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas son haftaya 17 galibiyetle 6. sırada giriyor.

Baskonia

İspanyol ekibi Baskonia, son hafta öncesinde 16 galibiyet ve Khimki'ye olan ikili averaj üstünlüğüyle 7. sırada yer alıyor.

Khimki Moskova

Rus ekibi Khimki Moskova, son haftaya 16 galibiyetle 8. sırada giriyor.

En yüksek ihtimal

Temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş'un son haftadaki muhtemel sonuçlara göre eşleşmesi beklenen rakipleri: Zalgiris ve Khimki.

Baskonia'nın galibiyet ihtimali yüksek

Fenerbahçe Doğuş rakiplerinin alacağı sonuçlara odaklandı. (Fotoğraf: AA)
Fenerbahçe Doğuş rakiplerinin alacağı sonuçlara odaklandı. (Fotoğraf: AA)

Fenerbahçe Doğuş'un muhtemel rakiplerinden Baskonia, son hafta bir başka temsilcimiz Anadolu Efes ile iç sahada karşı karşıya gelecek. Ligde 6 galibiyet ile son sırada yer alan Anadolu Efes'i mağlup etmesi durumunda Baskonia, 17 galibiyete ulaşacak.

Zalgiris, zorlu deplasmanda

Zalgiris Kaunas, son hafta Olympiacos deplasmanında sahaya çıkacak. Zorlu deplasmanda galibiyet alamaması durumunda Zalgiris, 17 galibiyetle sezonu bitirecek.

İspanya'da kritik maç

Rus temsilcisi Khimki Moskova, son hafta Barcelona Lassa deplasmanına çıkacak. Khimki burada kazanırsa 17 galibiyete ulaşacak.

Son hafta Baskonia kazanır, Zalgiris kaybeder ve Khimki de kazanırsa üç takım 17'şer galibiyete ulaşıp üçlü yeni bir grup oluşturuyorlar. Aralarındaki maçların dikkate alındığı bu durumda Baskonia altıncı, Khimki yedinci, bu iki takıma karşı dört maçını da kaybeden Zalgiris sekizinci oluyor ve temsilcimiz Khimki ile eşleşiyor.

Son hafta Baskonia kazanır, Zalgiris ile birlikte Khimki de kaybederse Baskonia ve Zalgiris 17'şer, Khimki Moskova ise 16 galibiyetle sezonu tamamlıyor. Baskonia, Zalgiris'e karşı iki maçını da kazandığı için altıncı sırayı alırken Zalgiris yedinci sırayı alarak temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş'un rakibi oluyor.

Diğer ihtimallerde Fenerbahçe'nin rakipleri:

Zalgiris kazanırsa...

Zalgiris'in son hafta Olympiacos'u mağlup ederse 18 galibiyete ulaşıp alt ikiliden kendini ayırmış oluyor. Bu durumda ise Baskonia veya Khimki Fenerbahçe'nin rakipleri olacaklar.

Zalgiris'in kazanması durumunda son hafta Baskonia, Anadolu Efes'i mağlup eder Khimki de Barcelona'yı yenerse iki takım 17'şer galibiyete ulaşıyor ve ikili averaj üstünlüğü olan Baskonia, Fenerbahçe'nin rakibi oluyor.

Zalgiris kazanır ve Khimki ile Baskonia maçlarını kaybederlerse yine ikili averajda üstün olan taraf Baskonia, Fenerbahçe Doğuş'un rakibi olacak.

Zalgiris kazandığında Khimki, Barcelona'yı mağlup eder ve Baskonia, temsilcilerimizden Anadolu Efes'e mağlup olursa Baskonia 16 galibiyette kalacak ve Khimki 17 galibiyetle yedinci sırayı alıp Fenerbahçe'nin rakibi olacak.

Zalgiris'in kazanma durumunda Khimki, Barcelona'ya kaybeder ve Baskonia da yüksek ihtimalde Anadolu Efes'i yenerse bu durumda Baskonia 17, Khimki 16 galibiyette olacak ve Fenerbahçe Doğuş, Baskonia ile eşleşecek.

Zalgiris ve Baskonia kaybeder, Khimki kazanırsa...

Bu durumda Zalgiris ve Khimki 17'şer galibiyete ulaşıp Baskonia 16 galibiyette kalıyor. Baskonia'nın sekizinci sırada kaldığı bu ihtimalde Khimki, Zalgiris'e karşı oynadığı iki maçı da kazandığı için altıncı sıraya çıkarken Zalgiris yedinci sıraya düşüp temsilcimizin rakibi oluyor.

Zalgiris ve Khimki kaybeder, Baskonia kazanırsa...

Bu ihtimalde Khimki, 16 galibiyette kalarak sezonu sekizinci sırada bitirir. Baskonia ve Zalgiris ise 17'şer galibiyetle ikili averaja girerler ve bu eşleşmede üstün olan Baskonia altıncı, Zalgiris yedinci sırayı alarak Litvanya ekibi temsilcimizin rakibi olur.

Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerine karşı aldığı sonuçlar:

Baskonia'ya bu sezon kaybetmedi!

Fenerbahçe Doğuş, 2017-18 normal sezonunda Baskonia ile oynadığı iki karşılaşmayı da kazanmayı başardı.

Baskonia: 69 - Fenerbahçe Doğuş: 83

Fenerbahçe Doğuş: 79 - Baskonia: 74

Khimki'ye geçit yok!

Temsilcimiz, Khimki Moskova ile bu sezon oynadığı iki maçta da galip gelmeyi başardı.

Fenerbahçe Doğuş: 71 - Khimki Moskova: 67

Khimki Moskova: 64 - Fenerbahçe Doğuş: 73

İstanbul'da Zalgiris sürprizi...

Temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş; bu sezon iç sahada Zalgiris'e kaybederken rakibini deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe Doğuş: 89 - Zalgiris Kaunas: 90

Zalgiris Kaunas: 78 - Fenerbahçe Doğuş: 85

Toplam derece: 5-1

Fenerbahçe Doğuş, muhtemel rakipleri Zalgiris, Khimki ve Baskonia'ya karşı toplamda bu sezon oynadığı 6 maçın 5'ini kazanmayı başardı. Temsilcimiz deplasmanda rakiplerine kaybetmezken sadece iç sahada 1 sayı farkla Zalgiris'e mağlup oldu.