İşte Luis Nani'nin yeni takımı

​​​İşte Luis Nani'nin yeni takımı
​​​İşte Luis Nani'nin yeni takımı

Son dönemde ismi Göztepe ile anılan Luis Nani'nin yeni takımı belli oldu. Portekizli futbolcu Süper Lig’i geri çevirdi ve futbola adım attığı kulübün teklifini kabul etti.

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Portekizli futbolcu Luis Nani'nin yeni takımı belli oldu. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra bir türlü dikiş tutturamayan Nani'nin Sporting Lizbon ile anlaşmak üzere olduğunu belirtildi. Portekiz basınında yer alan haberde 31 yaşındaki futbolcunun her an imza atabileceği belirtildi.

Türkiye’ye dönmek istiyor

Son dönemde ismi Göztepe ile anılan Portekizli futbolcu, yaptığı açıklamada Süper Lig'e dönmeye sıcak baktığını dile getirmişti.

Nani’nin söz konusu açıklaması şöyle:

  • İddia edildiği gibi Göztepe ile bir görüşmem olmadı. 1,5 milyon Euro ve artı bonuslar karşılığında anlaşma sağladığımız haberleri ortalıkta dolaşıyor ancak bu doğru değil. Türk insanı ve Türkiye'yi çok seviyorum. Resmi teklif gelmesi durumunda değerlendiririm, Süper Lig'de yeniden forma giymek isterim ancak şu an görüştüğüm ve anlaştığım bir kulüp yok.

Luis Nani kimdir?

Luis Nani'nin Fenerbahçeli taraftarlarla bir türlü yıldızı barışmadı.
Luis Nani'nin Fenerbahçeli taraftarlarla bir türlü yıldızı barışmadı.

17 Kasım 1986'da Luis Nani, Yeşil Burun Adaları'nın Praia şehrinde dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte küçük yaşta Portekiz'e göç eden Nani futbola ağabeyinin çabalarıyla adım attı. Ağabeyi Nani'yi 2000 yılında Real de Massama kulübünün alt yapısına götürüp kariyerinin başlamasına vesile oldu. 2003'te Sportig CP forması giyen Nani 2005'te A Takıma yükseldi.

40 gol 73 asist

2007'de Manchester United'a transfer olan Portekizli burada 8 sene forma giydi. Kırmızı Şeytanlar ile 230 maça çıkan Nani 40 gol atıp 73 asist yaptı. ManU ile Şampiyonlar Ligi Kupası'nın yanı sıra 4 Premier Lig şampiyonluğu kazanan Nani 7 Temmuz 2015'te Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Lazio’ya kiralandı

Fenerbahçe ile 47 maça çıkan Nani 12 gol atıp 13 asist yaptı. Nani, 5 Temmuz 2016'da Valencia'ya imza attı. Portekizli, 2017-2018 sezonunu Lazio'da kiralık olarak geçirdi.

Yıldızı barışmadı

Fenerbahçeli taraftarlarla bir türlü yıldızı barışmayan Luis Nani’yi bir dönem Beşiktaş’ta gündemine almıştı.

Nani, sarı-lacivertli taraftarlarla yıldızının barışmadığını şu sözlerle ifade etmişti: Fenerbahçe'ye transfer olduğumda benden beklentiler bir hayli fazlaydı. Ancak Fenerbahçe taraftarını ne yaptıysam hiçbir şekilde mutlu edemedim.