İşte Phillip Cocu'nun yanında getireceği oyuncular

​İşte Phillip Cocu'nun ​ yanında getireceği oyuncular
​İşte Phillip Cocu'nun ​ yanında getireceği oyuncular

Son dört sezonda PSV'yi üç kez şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Phillip Cocu’nin birkaç gün içinde İstanbul'a gelip resmi mukaveleye imza atması bekleniyor. Ancak Cocu, İstanbul'a yalnız gelmeyecek. İşte deneyimli teknik adamın listesindeki iki isim...

Fenebahçe'de 3 Haziran günü yeni bir dönem başladı. Başkanlık koltuğuna Ali Koç'un oturmasının ardından kulüp yeniden yapılanma sürecine girdi. Sarı-lacivertlilerin ilk işi ise futbol şubesini yeniden yapılandırmak oldu. Ali Koç, sportif direktörlüğe Damien Comolli'yi getirerek bu yolda dev bir adım attı.

Fenerbahçe’de Cocu dönemi

Comolli'nin ardından teknik direktör Aykut Kocaman ile yola devam edilip edilmeyeceği konusu tartışılmaya başladı. Sarı-lacivertli kulüp bu konuya da nokta koydu. Fenerbahçe, Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu ile el sıkıştı. PSV'yi son dört sezonda üç kez şampiyonluğa taşıyan Cocu ile anlaşma sağlayan sarı-lacivertli kulüp, deneyimli teknik adamın belirlediği isimlerle de temas kurmaya başladı.

Cocu, ilk listesini sundu

Hollanda basınında yer alan haberde Cocu'nun Türkiye'ye yalnız gelmeyeceğinin altı çizildi. Cocu’nun ilk etapta Marco van Ginkel ve Ferdi Kadıoğlu'nun isimlerini yönetime verdiği ileri sürüldü.

33 maç 16 gol

Marco van Ginkel iki sezondur PSV'de kiralık olarak top koşturuyor.
Marco van Ginkel iki sezondur PSV'de kiralık olarak top koşturuyor.

2013 yılında Vitesse altyapısından Chelsea'ye transfer olan Marco van Ginkel, Mavilerle yalnızca 4 maçta forma giydi. Sırasıyla Milan ve Stoke City'de kiralık olarak top koşturan Hollandalının yolu 2016'de PSV ile kesişti. Chelsea ile 2020 yılına kadar mukavelesi bulunan Marco van Ginkel orta sahada görev alıyor. 25 yaşındaki futbolcu geride bıraktığımız sezon kiralık olarak oynadığı PSV ile 33 maçta sahaya çıktı ve 16 kez fileleri sarstı.

Hollanda’da top koşturuyor

Ferdi, Hollanda'da geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor.
Ferdi, Hollanda'da geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor.