İşte Şampiyonlar Ligi'nde geceye damga vuran an: Futbolcular birbirlerine girdi

İşte geceye damga vuran maç
İşte geceye damga vuran maç

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Atletico Madrid ile Manchester City Wanda Metropolitano'da karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın son dakikalarında tansiyon iyice yükseldi, saha fena karıştı. Oyuncular birbirlerine girerken, hakem Siebert kart üstüne kart çıkardı.

Çeyrek finalin dikkat çeken eşleşmelerinden birisi olan Manchester City – Atletico Madrid eşleşmesi, son zamanların en ilginç maçlarına sahne oldu. Eşleşmenin ilk maçında rakibine şut şansı tanımadan sahadan 1-0 galip ayrılan İngiliz devi, rövanş maçında zorlansa da yine gol yemedi ve yarı finale yükseldi.

Karşılaşmanın 89. dakikasında Phil Foden, taç çizgisi üzerinde Felipe'nin yaptığı sert hareket sonrasında yerde kaldı. İngiliz yıldız acı içinde yerde kıvranırken, saha fena karıştı.

Savic, Foden'ı saha dışına atmak isteyince ortalık karıştı

  • İspanyol ekibinin hırçın futbolcusu Stefan Savic, Foden'ı saha içinden çekip saha dışına atmak istedi. Araya yedek kulübesinden gelen Zinchenko girdi. Bu hareket sonrası ortam iyice gerilirken, futbolcular arasında itişmeler yaşandı.
  • Manchester City'nin savunmacısı Nathan Ake, Savic'in yakasına yapıştı. Olaylar sonrasında hakem Daniel Siebert, Savic ve Ake'ye sarı kart gösterdi.
  • Kontrolü kaçıran ve oyunun gerginleşmesine sebebiyet veren Alman hakem, Foden'a sert müdahalede bulunan Felipe'yi ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç etti
  • Gerginleşen ortamda Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone de çılgına döndü. Oyuncusu Savic'le tartışma yaşayan Arjantinli teknik adam saha içine kadar girince sarı kartla cezalandırıldı. Simeone uzatma bölümünde İngiliz ekibinin zaman geçirmeye yönelik hareketlerini alkışlarla protesto etti.

Yarı final vizesini Manchester City aldı

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve son bölümü gergin için karşılaşma golsüz sonuçlandı. İlk maçı İngiltere'de 1-0 kazanan Pep Guardiola'nın öğrencileri yarı finalde Real Madrid'le eşleşti.