İşte yabancı sınırı! Avrupa'ya gidecekti, Fenerbahçe devreye girdi

Fenerbahçe, Burak Kapacak ile anlaşma sağladı
Fenerbahçe, Burak Kapacak ile anlaşma sağladı

Fenerbahçe, Fransa League 1 takımı Bordeaux'ya transfer olacak Bursaspor'un genç futbolcusu Burak Kapacak için devreye girdi. Yeşil beyazlı kulüple ve oyuncuyla anlaşma sağlandı.

Süper Lig'de yabancı sınırının yeniden uygulanmaya başlamasıyla, takımlar yerli futbolculara yönelmeye başladı. Fenerbahçe de, bu doğrultuda Bursaspor'un 21 yaşındaki futbolcusu Burak Kapacak ile anlaşmaya vardı. Fenerbahçe devreye girmeseydi, genç futbolcu Fransa League 1'e transfer olacaktı.

  • Bursaspor altyapısında yetişen Burak Kapacak, sağ ve sol kanatta forma giyiyor. Genç futbolcu geçtiğimiz sezon 34 maça çıkıp 7 gol 7 asistlik performans sergiledi.

Bordeaux ile anlaşmıştı

Türkiye'nin gelecek vadeden futbolcuları arasında gösterilen Burak Kapacak, geçen sezon gösterdiği performanla Avrupa kulüplerinin radarına girmişti. Fransa League 1 ekibi Bordeaux, oyuncu ve kulübüyle anlaşmış, resmî sözleşme imzalanmak üzereydi. Fenerbahçe'nin devreye girmesiyle transfer suya düştü. Futbolcunun Avrupa'ya gitmek yerine Türkiye'de kalmayı tercih etmesi, yabancı sınırının bir sonucu olarak düşünülüyor.

Takımlar yerli oyuncuya yöneldi

Süper Lig'de bu sezon ilk 11'de 3 Türk bulunmak zorunda. Bu kural, kulüpleri yerli oyuncu transferine zorladı. Şu ana kadar Galatasaray 4, Beşiktaş ile Fenerbahçe 3, Trabzonspor ise 2 yerli futbolcuyu kadrosuna kattı. Transfer sezonunun sonuna kadar bu sayıların daha da artması bekleniyor.