İsveç emin adımlarla ilerliyor

​İsveç emin adımlarla ilerliyor.
​İsveç emin adımlarla ilerliyor.

2018 Dünya Kupası son 16 mücadelesinde İsveç ile İsviçre karşı karşıya geldi. Saint Petersburg Stadium'da oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 1-0'lık skorla İsveç oldu. Alınan bu sonucun ardından çeyrek finale adını yazdıran İsveç, saat 21.00'da oynanacak Kolombiya-İngiltere maçının kazananı ile eşleşecek.

2018 Dünya Kupası son 16 turunda İsveç, İsviçre’yi 1-0 mağlup ederek çeyrek finale çıktı.

Düşük bir tempoda başlayan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarı da durgun başlarken, mücadelede ilk gol geldi. 66. dakikada Emil Forsberg, İsveç’i 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından daha hareketli bir hal alan mücadelede İsveç geri çekilerek, savunma ağırlıklı bir oyun anlayışıyla devam etti. Beraberlik golünü arayan İsviçre, İsveç savunmasını geçemeyince mücadele İsveç’in 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İsveç adını çeyrek finale yazdırdı.

KARŞILAŞMANIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • Karşılaşmanın 24. dakikasında Shaqiri'nin sağ taraftan ceza alanına ortaladığı topa Zuber kafayla vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.
  • 28. dakikada ceza alanında topla buluşan Berg'in uzak köşeye gönderdiği şutta, kaleci Sommer son anda meşin yuvarlağı çelerek golü önledi.
  • 39. dakikada Forsberg'in kullandığı serbest atışta baraja çarpan top az farkla yandan kornere çıktı.
  • Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 sona erdi.
  • 66. dakikada İsveç öne geçti. Ceza alanı önünde topla hareketlenen Forsberg'in şutunda savunmaya da çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
  • 90+4. dakikada Lang ile girdiği ikili mücadele sonrası Olsson yerde kalınca, maçın hakemi Damir Skomina penaltı noktasını gösterdi ve Lang'i kırmızı kartla oyundan ihraç etti.
  • Video yardımcı hakem (VAR) sisteminden pozisyonu yeniden izleyen Sloven hakem, penaltı kararını serbest vuruş olarak değiştirirken, kırmızı kart kararını değiştirmedi.
  • Kalan dakikalarda skoru koruyan İsveç, rakibini 1-0 mağlup ederek 24 yıl aradan sonra adını çeyrek finale yazdırdı.

İsveç, çeyrek finalde Kolombiya-İngiltere eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Çeyrek final mücadelesi, 7 Temmuz Cumartesi günü Samara Arena'da oynanacak.

🏆 İsveç adını çeyrek finale yazdırdı.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()