İtalya'da forma giyen futbolcu Willy Ta Bi, 21 yaşında hayatını kaybetti

Willy Ta Bi
Willy Ta Bi

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Atalanta'da forma giyen 21 yaşındaki Willy Ta Bi, kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Serie A ekibi Atalanta'dan futbolseverleri yıkan bir haber geldi. Mavi Lacivertli ekip, uzun süredir hastalıkla mücadele eden 21 yaşındaki ön libero Willy Ta Bi'nin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kulüpten yapılan üzücü duyuran Fildişi Sahili vatandaşı olan Ta Bi'nin tedavisi için ülkesine döndüğü kaydedilirken, kulüp internet sitesinde kulüp başkanı Antonio Precassi ve Atalanta ailesinin büyük bir üzüntü duyduğu ifadeleri yer aldı.

Willy Ta Bi kimdir?

  • 5 Aralık 1999 yılında Fildişi Sahili'nde dünyaya gelen ve tam adı Willy Braciano Ta Bi, futbola ülkesinde başladı. Moossou ve Mimosas formaları giydikten sonra 2019'da Serie A'nın yolunu tuttu ve Atalanta'ya transfer oldu.
  • Temmuz 2019'da kısa süreli Pescara macerası yaşayan Ta Bi, Atalanta'ya geri dönmüştü. Atalanta'da genelde U19 Takımı'nda oynayan ve profesyonel kariyerinde 16 maça çıkan Ta Bi, Fildişi Sahili alt yaş gruplarında da forma giydi. A Milli Takım kadrosunda ise hiç yer almadı.