Japonların 10 numarası: Shinji Kagawa

Shinji Kagawa bu sezon çıktığı 5 maçta 6 gole imzasını attı.
Shinji Kagawa bu sezon çıktığı 5 maçta 6 gole imzasını attı.

Beşiktaş'ın kiralık olarak kadrosuna kattığı Borussia Dortmund'ın 10 numara mevkisinde oynayan 29 yaşındaki Japon oyuncusu Shinji Kagawa'nın kariyerinden satır başları...

Türkiye'de ara transfer döneminin son gününde Beşiktaş, önemli bir adım atarak Borussia Dortmund forması giyen Japon futbolcu Shinji Kagawa'yı kiralık olarak renklerine bağladı.

Shinji Kagawa kimdir?

Japonya'nın Kobe şehrinde 1989 yılında dünyaya gelen yıldız futbolcu, henüz 5 yaşındayken Marino FC'de futbol oynamaya başladı. Buradan 1999 yılında ayrılan Kagawa, 2005 yılına kadar sırasıyla Kobe NK FC ve Miyagi Barcelona'da top koşturdu.

Yeteneklerinin fark edilmesiyle 2006'da formasını giymeye başladığı Cerezo Osaka'da, lise eğitimini tamamlamadan profesyonel sözleşme imzalaması ile ülke tarihine geçti.

2007'de Japonya'nın 20 yaş altı takımı için oynamaya başladı, bundan bir yıl sonra da Japonya Milli Takımı ile 2008 Yaz Olimpiyatları'nda ter döktü. 2010'da artık ülkesinden ayrılma vakti gelmişti. 4 yıldır formasını giydiği Cerezo Osaka'dan Alman ekibi Borussia Dortmund'a gelen Kagawa, bedelsiz olduğu için Avrupa'da çok yankı uyandırmadı.

Devler Ligi'nde Galatasaray'a karşı

Burada mükemmele yakın bir performans sergileyen yıldız futbolcu, tam iki sezon sonra İngiliz devi Manchester United'a 16 milyon euroya transfer oldu. 2012'nin eylül ayında Şampiyonlar Ligi arenasında ilk kez Manchester United formasıyla Galatasaray'a karşı mücadele ettiği karşılaşmada bir de asist yaptı. 2014'te 8 milyon euroya eski takımı Dortmund'a döndü ve o tarihten bu yana Alman temsilcisinde forma giyiyor.