Jardel'i bile geçti: Diagne'den çılgın rekor

Mbaye Diagne attığı ilk golün ardından maskesiyle klasikleşen gol sevincini yaptı.
Mbaye Diagne attığı ilk golün ardından maskesiyle klasikleşen gol sevincini yaptı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa forması giyen Mbaye Diagne, Beşiktaş maçında attığı gollerle tarihe geçti. Senegalli oyuncu, ligin ilk 17 haftasına 20 gol sığdırarak Süper Lig tarihinde sezonun ilk yarısında en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa forması giyen Mbaye Diagne, 17. haftada 4-1 kazandıkları Beşiktaş maçında Süper Lig tarihine geçmeyi başardı.

Siyah beyazlı ekibe 2 gol birden atan Mbaye Diagne, ligin ilk yarısındaki gol sayısını 20'ye yükseltti ve gol krallığı yarışında zirvedeki yerini sağlamlaştırmış oldu.

Mbaye Diagne attığı golün ardından tribünlere koşuyor.
Mbaye Diagne attığı golün ardından tribünlere koşuyor.
  • Süper Lig'de ilk 17 haftaya 20 gol sığdıran Senegalli golcü böylece Süper Lig tarihinde sezonun ilk yarısında en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

Kasımpaşa'da fırtına gibi esen Mbaye Diagne, bu sezon 1'i Türkiye Kupası olmak üzere 18 resmi maçta 19 gol ve 2 asiste imz attı. Üç büyükleri de boş geçmeyen Mbaye Diagne, bu sezon Süper Lig'de Beşiktaş 2, Fenerbahçe ve Galatasaray'a 1'er gol attı.

Mbaye Diagne kimdir?

27 yaşındaki Senegalli yıldız Mbaye Diagne, 1991 yılında başkent Dakar'da dünyaya geldi. 2017 yılında Çin'in Tianjin Teda takımından ayrılarak Kasımpaşa'ya transfer oldu. Bu sezon toplamda 18 resmi maçta 19 gol atan Mbaye Diagne, iki sezonda ter döktüğü 35 maçta 31 gol kaydetti. Diagne'nin Kasımpaşa ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

😍 Yanlış adama bulaştın çocuk…

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()